ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 440 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Wolt

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 440 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Wolt

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ ολοκλήρωσε επιτυχώς η Wolt, ο οποίος διαμορφώνει το συνολικό ύψος χρηματοδότησης που έχει αντλήσει η εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ελσίνκι σε 707 εκατομμύρια ευρώ από το 2015 ως σήμερα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το ICONIQ Growth οδήγησε τον γύρο ενώ οι Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue εντάχθηκαν ως νέοι επενδυτές. Τα επενδυτικά κεφάλαια 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners από τους υπάρχοντες επενδυτές της Wolt συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

Η Wolt προσθέτει ότι η ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης έρχεται μετά την ταχεία επέκταση της εταιρείας στους τομείς των παντοπωλείων και των ευρύτερων λιανικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 2020, καθώς συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 1.500 καταστήματα λιανικής σε διαφορετικές αγορές. Σημειώνεται ότι η Wolt δραστηριοποιείται σε 23 χώρες και σε 129 πόλεις με συνεργάτες πάνω από 30.000 εστιατόρια 

«Προχωρήσαμε με επιτυχία σε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη χρηματοοικονομική μας θέση, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμα και να χτίσουμε ακόμη πιο ισχυρές θέσεις στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, ταυτόχρονα με την επέκτασή μας σε νέα τμήματα της λιανικής», δήλωσε ο Miki Kuusi, Διευθύνων Σύμβουλος & συνιδρυτής της Wolt.

Καταλήγοντας ο ίδιος προσθέτει: «Λειτουργούμε σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και καλά χρηματοδοτούμενο κλάδο, και αυτός ο γύρος μας επιτρέπει να έχουμε μια μακροπρόθεσμη νοοτροπία όσον αφορά την ένταση των επενδύσεων μας στις διαφορετικές αγορές. Παρά την αναταραχή του 2020, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, τριπλασιάζοντας τα προκαταρκτικά έσοδά μας για το έτος στα €285 εκατομμύρια έναντι καθαρής ζημίας €38 εκατομμυρίων για την ίδια περίοδο. Δεδομένου ότι μέσα σε δώδεκα μήνες έχουμε συγκεντρώσει €547.5 εκατομμύρια σε νέο κεφάλαιο, είμαστε σε ισχυρή θέση για επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις αγορές μας, όταν σκεφτόμαστε τα επόμενα χρόνια». 

Από τη πλευρά του, ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, ανέφερε σχετικά με την ελληνική παρουσία της Wolt ότι «η Wolt Greece κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να ταράξει τα νερά στο τοπίο της παράδοσης στο σπίτι προσφέροντας σε εκατοντάδες ελληνικά εστιατόρια και άλλα καταστήματα λιανικής, πρόσβαση στην ηλεκτρονική αγορά. Προσφέρουμε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε κορυφαία τεχνολογία. Υποστηρίζει άριστα την αποτελεσματική λειτουργία των εστιατορίων και παράλληλα δημιουργεί μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης στον πελάτη».

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη γεωγραφική μας εμβέλεια με γρήγορο ρυθμό και επίσης να εισέλθουμε σε νέα τμήματα της λιανικής. Θα προσφέρουμε συναρπαστικές νέες υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές, καθώς ο αριθμός των συνεργαζόμενων καταστημάτων αυξάνεται συνεχώς», σημειώνει ο επικεφαλής της Wolt στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «η Wolt είναι ενθουσιασμένη με τη θερμή υποδοχή του καινοτόμου επιχειρηματικού της μοντέλου από την ελληνική αγορά και εκ μέρους της τοπικής ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, τους ταχυμεταφορείς και τους πελάτες μας για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους σε μας. Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και το 2021 θα είναι μια ακόμη χρονιά συναρπαστικών ειδήσεων. Ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται και θα ανακοινώσουμε το επόμενο ορόσημο μας πολύ σύντομα!».

Η Wolt ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Wolt επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στη λιανική: για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατό ο καταναλωτής να αγοράσει τα πάντα, από καλλυντικά έως τροφές για κατοικίδια και φαρμακευτικά προϊόντα στην πλατφόρμα της.