Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 14:24

-A +A

Νέο επενδυτικό «χτύπημα» από τη Virtus Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 14:24
Νέο επενδυτικό «χτύπημα» από τη Virtus Partners του Λ. Παπακωνσταντίνου
-A +A

Νέο επενδυτικό «χτύπημα» πραγματοποίησε η Virtus International Partners, επικεφαλής διαχειριστής της οποίας είναι ο πρώην χρηματιστής Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, καθώς απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στην Three Cents, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των «Premium Mixers & Tonics», έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους διεθνώς.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Virtus International Partners είναι διαχειρίστρια του Virtus South European Fund, ενός επενδυτικού fund που προ δυόμισι περίπου ετών εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό στην Αφοι Βυτόγιαννη, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της συσκευασίας, ενώ προ λίγων μηνών μπήκε στη μετοχική ομάδα που διαχειρίζεται τα Attica Πολυκαταστήματα.

Σ' ότι αφορά τη νέα επένδυση, η Virtus International Partners απέκτησε το 51% της εταιρείας ESM Effervescent Sodas Management Ltd., μητρική της Three Cents Limited (UK). Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των «Premium Mixers & Tonics».

Η Three Cents (www.threecents.co.uk) ιδρύθηκε το 2014 από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία αλλά και γνώση των αναγκών στην αγορά των premium προϊόντων, που να απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες bartenders, αλλά και τους απλούς καταναλωτές.

Ο Βασίλης Καλαντζής, με σημαντική δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ποτών, μαζί με τους Δημήτρη Νταφόπουλο, Γιώργο Μπάγκο και Γιώργο Τσιρίκο, τρεις επαγγελματίες bartenders με πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκίνησαν με την ιδέα να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα απευθύνεται στη διεθνή αγορά των premium αναψυκτικών και των cocktail mixers.

Η Three Cents ξεκίνησε ως η μοναδική ελληνική εταιρεία στον κλάδο της και εξελίσσεται σε ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα. Παράλληλα πραγματοποιεί εξαγωγές, ισχυροποιώντας τη θέση της στην παγκόσμια αγορά, με τον αριθμό των χωρών να φτάνει σήμερα τις 34. Τα προϊόντα της Three Cents έχουν αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ενώ με βάση έρευνα του Drinks International (www.drinksint.com) έχουν καταταγεί στην 1η δεκάδα παγκοσμίως στα «Best Selling Βrands» και στα «Top Trending Brands» στην κατηγορία τους για το 2019.

Το Virtus South European Fund αποφάσισε να επενδύσει στην Three Cents γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός διεθνούς brand. Η διοικητική της ομάδα έχει όραμα, το προϊόν είναι πρωτοποριακό και με τον κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε έναν διεθνή brand-leader στην κατηγορία των premium mixers.

Ο Βασίλης Καλαντζής, μέτοχος της Three Cents, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίζουμε τη Virtus International Partners στην οικογένεια της Three Cents. Η συμμετοχή της αποτελεί για εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στις συνεχείς προσπάθειές μας να αναδείξουμε διεθνώς ένα ελληνικό προϊόν αλλά και να μετατρέψουμε μια ιδέα που ξεκίνησε μεταξύ μιας παρέας σε ένα διεθνές success story».

Ο Managing Partner της Virtus International Partners Λάμπρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Μετά από προσεκτική ανάλυση και μελέτη της αγοράς, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Ως επενδυτής στην Three Cents, θα συνεισφέρουμε στο να καταστεί η εταιρεία ένας από τους πρωταγωνιστές του κλάδου στη διεθνή αγορά και να αναδείξουμε τα προϊόντα της σε ένα διεθνές Premium Brand».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα