Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 21:07

Απόστολος Σκουμπούρης
-A +A

Νέο δρομολόγιο Αθήνα - Πάφος από την Cyprus Airways

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 21:07
Νέο δρομολόγιο Αθήνα - Πάφος από την Cyprus Airways

Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία ξεκινά δρομολόγια από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό momentum που έχει η Αθήνα και εν γένει η ελληνική αγορά αερομεταφορών, που όλα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εκπληκτικά άλματα, με αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε σε επίσημη συνέντευξη τύπου την Πέμπτη στην Αθήνα, η Cyprus Airways ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με την Πάφο με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Το δρομολόγιο ήδη έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2019, ενώ με αυτή την κίνηση, η Cyprus ενισχύει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως Cyprus Airways το 2019 και για 4η συνεχή χρονιά ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες στις συνδέσεις της με την Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, με τις πτήσεις που διαθέτει, έχει το 18% σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η Aegean Airlines, ενώ στη γραμμή δραστηριοποιείται και η Βlue Air. Πλην του νέου δρομολογίου της σύνδεσης Αθήνας και Πάφου, η Cyprus Airways πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επανασυνδέσαμε την Αθήνα με την Πάφο με την εισαγωγή του δρομολογίου αυτού στο πτητικό μας πρόγραμμα από τον περασμένο Δεκέμβριο, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους Έλληνες ταξιδιώτες», δήλωσε η Κική Χάιδα, Marketing Manager της Cyprus Airways.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε: «Η νέα σύνδεση της Αθήνας με την πανέμορφη Πάφο από την Cyprus Airways, αποτελεί μια προσθήκη στο δίκτυο του αεροδρομίου που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ενισχύει ακόμη περισσότερο την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Κύπρου, με την οποία βέβαια μας ενώνουν ιδιαίτεροι δεσμοί. Ευχόμαστε στην Cyprus καλή επιτυχία στο νέο δρομολόγιο Αθήνα-Πάφος, με πολλές και γεμάτες πτήσεις!»

Συνολικά η Κύπρος είναι από τις βασικές διεθνείς αγορές για το «Ελ. Βενιζέλος» μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Στο φόντο αυτό, η Cyprus Airways βλέπει με σταθερά βήματα την ανάπτυξή της όχι μόνο προς την Αθήνα.

Ήδη πετά προς το Ηράκλειο που έχει πέρα από επιβάτες αναψυχής και χρήστες που πηγαίνουν για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι το 23% των Κυπρίων επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα έρχονται για επαγγελματικούς λόγους, το 39% έρχεται για αναψυχή και ένα 32% για να δει συγγενείς και φίλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017. Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα, ενώ όλες οι πτήσεις της λειτουργούν με αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων.

Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα