Νέες ετικέτες για τις φιάλες του Johnnie Walker Red Label, με σήμανση διατροφικών πληροφοριών

Νέες ετικέτες για τις φιάλες του Johnnie Walker Red Label, με σήμανση διατροφικών πληροφοριών

Το Johnnie Walker θα αποτελέσει το πρώτο παγκόσμιο brand της Diageo, το οποίο θα προσφέρει στους καταναλωτές ανά τον κόσμο, διατροφικές πληροφορίες και πληροφορίες περιεκτικότητας αλκοόλ ανά μερίδα, στις συσκευασίες του προϊόντος. Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι νέες ετικέτες για τις φιάλες του Johnnie Walker Red Label, του κορυφαίου σε πωλήσεις ουίσκι παγκοσμίως, θα μπουν σε παραγωγή και θα διανεμηθούν σε δεκάδες αγορές διεθνώς.

Έως τα τέλη του έτους, σχεδόν 30 εκατομμύρια φιάλες Johnnie Walker Red Label με σήμανση διατροφικών πληροφοριών και περιεκτικότητας αλκοόλ ανά μερίδα στη συσκευασία θα βρίσκονται σε σημεία πώλησης, βοηθώντας τους καταναλωτές να καταλάβουν τι περιέχει το ποτήρι τους. Κάθε χρόνο, περίπου 115 εκατομμύρια φιάλες Johnnie Walker Red Label παράγονται και διανέμονται ανά τον κόσμο.

Η νέα σήμανση και ετικέτες είναι ευθυγραμμισμένες με τα νέα Πρότυπα Πληροφόρησης Καταναλωτών της Diageo (Diageo Consumer Information Standards – DCIS), τα οποία τίθενται σε άμεση εφαρμογή και αφορούν σε όλα τα επώνυμα προϊόντα της Diageo. Η Diageo ανέπτυξε τα πρότυπα DCIS με βάση έρευνα σε πάνω από 1.500 καταναλωτές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως η Βόρεια Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία, το Μεξικό και η Ισπανία. Ο νέος σχεδιασμός των ετικετών αντανακλά τον τρόπο που οι καταναλωτές θέλουν να λαμβάνουν – και να κατανοούν – πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι όταν περιλαμβάνονται υπερβολικά πολλές πληροφορίες (και ιδιαίτερα όταν τα γράμματα είναι μικρά) στην ετικέτα, μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση και τελικά να τις αγνοήσουν. Ένα συνεπές αίτημα μεταξύ όλων των αγορών ήταν να παρέχεται λιγότερη πληροφόρηση που να παρουσιάζεται ξεκάθαρα. Επίσης, η έρευνα ανέδειξε ότι απ' όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στις ετικέτες, οι καταναλωτές προτιμούν πληροφορίες σχετικά με το αλκοόλ (τυπική μερίδα, ποσοστό αλκοόλ κατ' όγκο), θερμίδες ανά σερβιριζόμενη μερίδα, περιεκτικότητα ζάχαρης, αλλεργιογόνα και πληροφορίες για το προϊόν, όπως π.χ. πώς παράγεται το προϊόν και πιστοποιήσεις ποιότητας.

Αξιοποιώντας την έρευνα, η Diageo δεσμεύεται να παρέχει σήμανση σε όλα τα προϊόντα της, εφαρμόζοντας μια ενιαία προσέγγιση όσον αφορά τη διάταξη, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν που θα βρουν τις σχετικές πληροφορίες σε κάθε συσκευασία, καθώς και χρησιμοποιώντας εικόνες, οι οποίες είναι σαφώς πιο κατανοητές σε σχέση με το γραπτό κείμενο. Όλα τα παραπάνω έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα μέσω της διενέργειας ποιοτικών ερευνών σε focus groups. Επίσης, με στόχο να μοιραστεί αυτή τη βέλτιστη πρακτική παροχής πληροφόρησης, με τρόπο που είναι εύκολα κατανοητός στους καταναλωτές, η Diageo έχει αναρτήσει μια δημόσια προσβάσιμη εκδοχή των προτύπων DCIS στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ivan Menezes, Διευθύνων Σύμβουλος της Diageo, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση, ώστε να μπορούν να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την επιλογή του ποτού τους. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα αλκοόλ και τις διατροφικές πληροφορίες ανά μια τυπική μερίδα σερβιρίσματος. Το Johnnie Walker είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια brands της εταιρείας μας, γεγονός που σημαίνει ότι οι νέες ετικέτες θα βοηθήσουν εκατομμύρια καταναλωτές ανά τον κόσμο, παρέχοντας τους πληροφορίες για το τι περιέχει το πότο τους – και μάλιστα με τρόπο που μπορούν να καταλάβουν με μια ματιά».

Οι νέες ετικέττες  στα προϊόντα Johnnie Walker Black Label, Double Black, Gold Label Reserve, Platinum και Green Label έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Η Carolyn Panzer, Director of Alcohol in Society της Diageo, σχολίασε: «Η νέα μορφή είναι απλή, ξεκάθαρη και ελκυστική – και κυρίως, βασίζεται στο τι ζητούν οι καταναλωτές. Δεν υπάρχει ποτό που να μετριάζει τις επιπτώσεις του αλκοόλ, παρά μόνο η πρακτική της υπεύθυνης κατανάλωσης. Γι' αυτό το λόγο, δέσμευσή μας είναι να παράσχουμε πληροφορίες για την περιεκτικότητα αλκοόλ ανά μερίδα σερβιρίσματος, γεγονός που δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συγκρίνουν την περιεκτικότητα σε αλκοόλ διαφόρων ποτών – από τη μπύρα έως το μπέρμπον – με μία ματιά. Το υπάρχουν σύστημα σήμανσης στα περισσότερα αλκοολούχα ποτά, δεν αντανακλά τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν αλκοόλ. Συνεπώς, δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να κατανοήσουν πόσο αλκοόλ περιέχει το αγαπημένο τους ποτό ή τι περιέχει το ποτήρι τους».

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Diageo για την υλοποίηση της δέσμευσης της να παρέχει διατροφικές πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα αλκοόλ ανά σερβιριζόμενη μερίδα μέσω του ιστότοπου DRINKiQ.com (www.DRINKiQ.com) ή/και μέσω των συσκευασιών στην πλειοψηφία των αγορών όπου δραστηριοποιείται, με βάση και το κατά τόπους ρυθμιστικό πλαίσιο. Ως πρώτη κίνηση για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, η πρώτη παρτίδα Crown Royal με ετικέτα που περιλάμβανε πληροφορίες σχετικά με μακροθρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες διατέθηκε στην αγορά των Η.Π.Α., τον Οκτώβριο του 2015.