Νέα σύμβαση με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Κομισιόν υπέγραψε η Intrasoft

Νέα σύμβαση με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Κομισιόν υπέγραψε η Intrasoft

Νέα σύμβαση με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG TAXUD), η οποία περιλαμβάνει τη διευρωπαϊκή διαχείριση και το συντονισμό πληροφοριακών συστημάτων (ITSM3 – TES), υπέγραψε η Intrasoft International.

Το εν λόγω έργο, το οποίο ανέλαβε η Intrasoft τον Απρίλιο του 2017, θα έχει διάρκεια οκτώ ετών, με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η Intrasoft θα παρέχει υπηρεσίες και λύσεις που θα ενισχύσουν την ενσωμάτωση των συστημάτων πληροφορικής της DG TAXUD με τα αντίστοιχα των εθνικών αρχών. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων μετασχηματισμού καθώς και την ανάπτυξη και λειτουργία των διευρωπαϊκών συστημάτων.

Ο στόχος του έργου είναι διττός, αφενός να απλοποιηθεί και να προωθηθεί η στενότερη συνεργασία των εθνικών φορολογικών και τελωνειακών αρχών στο πλαίσιο του συντονισμού της DG TAXUD και αφετέρου να ενισχυθεί η διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International σχολίασε: «Η νέα σύμβαση ITSM3 - TES δεν αποτελεί μόνο ένα ορόσημο για την Intrasoft eφέτος, αλλά και την ουσιαστική αναγνώριση μιας εξαιρετικά ικανής ομάδας, η οποία προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μέσω των έργων ITSM, η Intrasoft έχει αναπτύξει βαθειά τεχνογνωσία ως προς το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση των τελωνειακών και φορολογικών συστημάτων πληροφορικής, με επίκεντρο την ευρωπαϊκή φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση. Η μοναδική αυτή τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με το πλήθος των ήδη επιτυχημένων υλοποιήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθιστά ξεκάθαρα την INTRASOFT παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο και ιδανικό συνεργάτη εθνικών κυβερνήσεων και ενώσεων κρατών που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τα φορολογικά και τελωνειακά τους συστήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ