Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 10:23

-A +A

Νέα μονάδα ηλιακής ενέργειας 200 εκατ. ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ EGN

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 10:23
Νέα μονάδα ηλιακής ενέργειας 200 εκατ. ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ EGN
-A +A

Σύμβαση με την Talasol Solar SLU, θυγατρική της Ellomay Capital Ltd., υπέγραψε η θυγατρική της Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ EGN, για την υλοποίηση μιας μονάδας ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, στον δήμο Talavan, στο Caceres της Ισπανίας («έργο Talasol»).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) του έργου Talasol, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης, έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο καθώς και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) για δύο έτη. Η αξία της σύμβασης αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. 

Η υπογραφή της συμφωνίας έλαβε χώρα στην έδρα της Mytilineos στην Αθήνα στις 18/06/2018.

Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos δήλωσε: «Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Ellomay. Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο για την ανταγωνιστική, μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και προσβλέπουμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή του εγκαίρως και κυρίως εντός προϋπολογισμού. Δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη δραστηριότητά μας σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, τόσο υποστηρίζοντας μεγάλους διεθνείς πελάτες και προσφέροντάς τους ανταγωνιστικές λύσεις EPC, όσο και αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές μας με δικά μας έργα και επενδύσεις στον κλάδο».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα