534 ευρώ για όσους βρίσκονται σε αναστολή
Εργαζόμενοι στον Τουρισμό

534 ευρώ για όσους βρίσκονται σε αναστολή

Τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Η σχετική, μάλιστα, τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Ολομέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, θα προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι επιχειρήσεις με εργαζόμενους που έχουν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης για την φετινή τουριστική περίοδο θα μπορούν να θέσουν τους παραπάνω εργαζόμενος σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου εφόσον τους επαναπροσλάβουν. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση ύψους 534 ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου θα καλυφθούν πλήρως από την πολιτεία.

Βέβαια, για να μπορούν οι εργοδότες να έχουν το δικαίωμα χρήσης της αναστολής εργασίας δεν θα πρέπει να έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού ενώ η άρση των αναστολών θα γίνεται με κριτήριο το ποσοστό πληρότητας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το ποσοστό λειτουργικής επάρκεια για τα τουριστικά λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, κανονικά θα δοθεί το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο για τους εποχιακά εργαζόμενους που δεν έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης. Θα δικαιούνται μηνιαία έκτακτη αποζημίωση που το ύψους της θα είναι ίσο με το τελευταίο μηνιαίο επίδομα ανεργίας που έλαβαν και θα την πάρουν για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ από το Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο του 2020.

«Η πολιτεία γίνεται ασπίδα προστασίας των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος από την παρούσα κυβέρνηση.