8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Νέα γραφεία εγκαινιάζει η Generali Hellas

Νέα γραφεία εγκαινιάζει η Generali Hellas

Ένας νέος κύκλος ανοίγει για την Generali Hellas. Η εταιρεία απέκτησε τη νέα ιδιόκτητη έδρα της στη συμβολή των οδών Λ. Συγγρού και Λαγουμιτζή, η οποία θα στεγάσει στο εξής το σύνολο των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο των 8.000 τ.μ. της Generali σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε βάσει υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Κατά την υλοποίηση εφαρμόστηκαν ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών αλλά και συστήματα αυτόματου ελέγχου της απόδοσης των εγκαταστάσεων τελευταίας τεχνολογίας, προδιαγραφές που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Στην ίδια φιλοσοφία εντάσσεται και η πρόβλεψη μεγάλων ανοιχτών χώρων πρασίνου, με σκοπό τη δημιουργία θετικού φυσικού μικροκλίματος στη γύρω περιοχή και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από τον περιορισμό του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας.

Το υψηλής αισθητικής εσωτερικό του κτιρίου διαμορφώθηκε ακολουθώντας τις λιτές γραμμές της κατασκευής, δημιουργώντας ένα λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα φιλικό περιβάλλον. Οι γυάλινες επιφάνειες των προσόψεων συμβάλλουν στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτός, ελαχιστοποιώντας τη χρήση τεχνητού φωτισμού.

Ο CEO της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου υποδεχόμενος τους συνεργάτες του είπε τα εξής:

«Αισθάνομαι, σήμερα, πολύ τυχερός που είμαστε ξανά όλοι μαζί μετά από τόσο μεγάλο και δύσκολο χρονικό διάστημα, χωρίς απώλειες και ταυτόχρονα πολύ ικανοποιημένος που η ομάδα αυτή κατάφερε τόσα πολλά. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Είναι, όμως, σπουδαίο όταν συμβαίνει. Το νέο αυτό κτήριο είναι το συμβολικό πέρασμα ενός σπουδαίου οργανισμού στο μέλλον. Σε ένα αύριο με τον άνθρωπο στο επίκεντρο και με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως το οραματίζεται η Generali. Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτό το άλμα. Ας γίνουμε οι φορείς της αλλαγής που πρεσβεύουμε στηρίζοντας και εμπνέοντας ο ένας τον άλλον, αναδεικνύοντας και ενεργοποιώντας τις πιο δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων δίπλα μας. Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στο νέο μας "σπίτι" και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια της νέας Generali θα είναι εξίσου δυναμική με την έως σήμερα πορεία της».