Νέα έρευνα σε βάρος της Volkswagen για φοροδιαφυγή

Νέα έρευνα σε βάρος της Volkswagen για φοροδιαφυγή

Νέα έρευνα σε βάρος της Volkswagen διενεργούν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, για το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής σε συνέχεια του σκανδάλου για την παραβίαση των εκπομπών ρύπων, αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τα κανάλια NDR και WDR, σύμφωνα με το Reuters.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε πέντε υπαλλήλους της Volkswagen και αφορά πολλά εκατομμύρια ευρώ από διαφυγόντες φόρους που συνδέονται με τη νοθεία των εκπομπών ρύπων, αναφέρουν τα δημοσιεύματα που επικαλούνται εκπρόσωπο των εισαγγελέων. Οι εισαγγελείς του Μπράουνσβαϊγκ πραγματοποιούν ξεχωριστή έρευνα καθώς οι κατηγορίες αφορούν περισσότερα αυτοκίνητα αλλά και ανθρώπους.

Ο εκπρόσωπος της Volkswagen, Klaus Ziehe, επιβεβαίωσε πως η ζημιά από τη φοροδιαφυγή δεν είναι μικρή και πως εκεί επικεντρώνεται η έρευνα, αλλά παράλληα μπορεί να τεθεί και ζήτημα απάτης, πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης παραδέχτηκε στις 3 Νοεμβρίου ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 αυτοκίνητα ήταν παραποιημένες, ενώ ανέφερε ότι το κόστος αποζημίωσης των πελατών της αλλά και άλλα κόστη που συνδέονται με την υπόθεση ανέρχονται συνολικά στα 2 δισ. ευρώ.