Νέα εποχή για Hilton – Στα χέρια Dogus – Κωνσταντακόπουλου

Νέα εποχή για Hilton – Στα χέρια Dogus – Κωνσταντακόπουλου

Πέρασε την Παρασκευή το πρωί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών το «πακέτο» πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής, που διαχειρίζεται το Hilton Athens στην κοινοπραξία Ηome Holdings Συμμετοχών, σχήμα που συμμετέχουν οι όμιλοι Κωνσταντακόπουλου και Dogus.

Επρόκειτο για 13.039.063 μετοχές της Ιονικής Ξενοδοχειακής με τη συναλλαγή να πραγματοποιείται στα 5,83 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ήταν με 76,67 εκατ. ευρώ και αφορά ποσοστό 97,3% της εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι το συνολικό τίμημα της εξαγοράς είναι 142 εκατ. ευρώ, με τα 67 εκατ. ευρώ να αφορούν αναχρηματοδότηση δανεισμού της Ιονικής Ξενοδοχειακής.

Το πακέτο πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 5,83 ευρώ ανά μετοχή και ήταν συνολικού ύψους 76,06 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός είχε λάβει χώρα στις 22 Ιουλίου, ενώ στις αρχές του περασμένου Αυγούστου η Alpha Bank είχε ανακοινώσει ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Ηome Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V.

Στις 27 Οκτωβρίου υπογράφηκε η συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού ποσοστού.

H ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Η D-Marine εδρεύει στην Ολλανδία και δραστηριοποιείται ως θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus Holding A.S.

Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζομένους, ενώ έχει περί τις 330 θυγατρικές.

Η Dogus είναι ένας πολυσχιδής όμιλος με πολυεπίπεδη αλλά και ετερόκλητες σε πολλές περιπτώσεις δραστηριότητες, που επεκτείνονται σε τουρισμό, κατασκευές, real estate, ενέργεια, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών κ.α.

Απ. Σκουμπούρης