Νέα επιτυχημένη αποστολή για τη SpaceX του Έλον Μασκ

Νέα επιτυχημένη αποστολή για τη SpaceX του Έλον Μασκ

Με επιτυχία έθεσε σε τροχιά έναν εμπορικό δορυφόρο, αλλά και επέστρεψε στη βάση τους ο πυραυλικός φορέας της Space X, Falcon 9. Ήταν η 17η αποστολή της SpaceX για το 2018, με την εταιρεία να εμφανίζεται πιο «αποτελεσματική» απ'' ότι η Tesla.

Συγκεκριμένα, ο Falcon 9 εκτοξεύτηκε από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Vandenberg, και περίπου 8 λεπτά μετά, το πρώτο στάδιο του πυραύλου επέστρεψε και προσγειώθηκε με ασφάλεια στη βάση.

Το δεύτερο στάδιο έθεσε σε τροχιά τον SAOCOM 1A, έναν δορυφόρο απεικόνισης της Γης για λογαριασμό της Αργεντινής, περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Η επαναχρησιμοποίηση των πυραυλικών φορέων είναι μέρος της στρατηγικής της SpaceΧ ώστε για να μειώσει το κόστος εκτόξευσης και να κερδίσει μερίδιο αγοράς στη μεταφορά φορτίων στο διάστημα.

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος της SpaceX και της Tesla, βλέπει στην εταιρεία μεταφοράς φορτίων στο διάστημα την επιτυχία που δεν έχει καταφέρει ακόμα με την Tesla.

Η αποτίμηση της SpaceX έχει αυξηθεί σε περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς ολοκλήρωσε 18 αποστολές το 2017 και είναι σε καλό δρόμο για να υπερβεί αυτόν τον αριθμό φέτος.