Νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Apple για πανεπιστημιούπολη στο Τέξας

Νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Apple για πανεπιστημιούπολη στο Τέξας

Σε επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Apple Inc για τη δημιουργία δεύτερης πανεπιστημιούπολης στο Βόρειο Όστιν του Τέξας ενώ θα καταθέσει άλλα 10 δισ. δολάρια για τα νέα κέντρα δεδομένων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δεδομένου ότι αποσκοπεί στη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανακοίνωση συνδέεται με την απόφαση της Apple τον Ιανουάριο να επενδύσει 30 δισ. δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και συμπίπτει με μια περίοδο όπου οι εταιρείες με μεγάλες κατασκευαστικές δραστηριότητες εκτός της Αμερικής αντιμετωπίζουν έντονες πολιτικές πιέσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ έχει επίσης προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει δασμούς στα iPhones και σε άλλα προϊόντα της Apple που εισάγονται από την Κίνα, μια σημαντική καταναλωτική αγορά για την εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Η νέα πανεπιστημιούπολη των 133 στρεμμάτων στο Όστιν θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1,6 χλμ. από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Apple και σκοπεύει να στεγάσει αρχικά 5.000 νέους υπαλλήλους με τη δυνατότητα επέκτασης σε 15.000.

Η Apple θα δημιουργήσει επίσης τοποθεσίες στο Σιάτλ, το Σαν Ντιέγκο και την Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνιας, ενώ θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο Πίτσμπουργκ, τη Νέα Υόρκη και το Μπόουλνερ στο Κολοράντο τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Apple δήλωσε ότι έχει προσθέσει 6.000 θέσεις απασχόλησης στο εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ το τρέχον έτος και σχεδιάζει να προσλάβει πάνω από 1.000 υπαλλήλους στο Σιάτλ, το Σαν Ντιέγκο και το Κάλβερ Σίτι.

Η εταιρεία, η οποία πέρυσι μεταφέρθηκε στην εκλεπτυσμένη πανεπιστημιούπολη του στο «Cupertino», ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας στο νέο κέντρο του Όστιν θα αφορούν τη μηχανική, την έρευνα και την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τις πωλήσεις.