Νέα δικαστική απόφαση για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους του ΗΣΑΠ

Νέα δικαστική απόφαση για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους του ΗΣΑΠ

Νέα απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για τρεις συνταξιούχους του ΗΣΑΠ ανοίγει τον δρόμο για διεκδίκηση ποσών που περικόπηκαν το 2012, διευρύνοντας τη λίστα των συνταξιούχων που έχουν δικαιωθεί για την επιστροφή των συντάξεών τους.  

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων του ΗΣΑΠ, γνωστοποιεί ότι την 1η Νοεμβρίου 2018 εκδόθηκε η υπ' αριθμόν 18222 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την πιλοτική αγωγή που είχε καταθέσει το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ στις 11-4-2014.

Το Δικαστήριο δέχεται την αγωγή και υποχρεώνει το Επικουρικό Ταμείο (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) να καταβάλλει στους ενάγοντες τα χρηματικά ποσά που τους αναλογούν νομιμοτόκως προς 6% από την επίδοση της αγωγής στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. στις 17-4-2014 μέχρι την εξόφληση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος»  Με την απόφαση αυτή ορίζεται η πληρωμή των αναδρομικών ποσών σε τέσσερις συνταξιούχους που είχαν κάνει προσφυγή.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου για τους τρεις ενάγοντες, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή δεδομένου ότι ο τέταρτος απεβίωσε, το Επικουρικό Ταμείο ΕΤΕΑΕΠ υποχρεώνεται να καταβάλει τα ποσά που τους αναλογούν για το διάστημα από την 1η.1.2012 έως και τις 31.03.2014 και μάλιστα με τον προβλεπόμενο τόκο 6%.

Συγκεκριμένα επιδικάζει ποσό ύψους 4.585,75 ευρώ στον πρώτο, 6.000 ευρώ στον τρίτο και 4.776,50 ευρώ στον τέταρτο συνταξιούχο μέχρι την εξόφληση.