Νέα άνοδος στα ελληνικά, ιταλικά αλλά και ισπανικά ομόλογα

Νέα άνοδος στα ελληνικά, ιταλικά αλλά και ισπανικά ομόλογα

Εκ νέου ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου και κυρίως της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στη χώρα μας το country risk είναι αυξημένο το τελευταίο διάστημα, με φόντο τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις που δεν διαμορφώνουν σε καμιά περίπτωση υγιές και ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά φέρνει σημαντικούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, με απροσδιόριστες ακόμη – παράπλευρες αλλά και άμεσες – επιπτώσεις.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, το 10ετές της Ελλάδας διαμορφώνεται σήμερα στο 4,48% (έχοντας υψηλό ημέρας στο 4,51%), καταγράφοντας άνοδο 0,90%, ενώ χθες θυμίζουμε ήταν στο 4,41% και την Τετάρτη είτε κατέλθει στο των 4,25%.

Παράλληλα, η κλιμάκωση της «πολεμικής» και της κόντρας μεταξύ της Κομισιόν και της ιταλικής κυβέρνησης, με την ευρωπαϊκή πλευρά να προβαίνει σε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, φορτίζει εκ νέου το κλίμα στον ευρωπαϊκό νότο.

Το ιταλικό 10ετές διαμορφώνεται σήμερα στο 3,71% με άνοδο 1,06% ενώ χθες ήταν στο 3,55%. Το Ισπανικό 10ετές διαμορφώνεται στο 1,79% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 3,27%. Ανοδικά κινείται και το 10ετές της Γαλλίας.