ΝΔ: Πανηγυρίζει «η κυβέρνηση των φόρων» την κατάρρευση της μεσαίας τάξης

ΝΔ: Πανηγυρίζει «η κυβέρνηση των φόρων» την κατάρρευση της μεσαίας τάξης

Για «κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πανηγυρίζει για τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα της υπερφορολόγησης και της εσωτερικής στάσης πληρωμών».

Όπως αναφέρει το γαλάζιο στέλεχος, το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι παρά «ισχνή ανάπτυξη, συρρίκνωση επενδύσεων, διόγκωση των οφειλών προς το Δημόσιο, κατάρρευση της μεσαίας τάξης». 

Και συνεχίζει: «Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Της δεύτερης μείωσης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πλήττει, κυρίως, τους πιο αδύναμους».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου μόλις ανοίξει τις εργασίες της η Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

«Εμείς καταψηφίσαμε τη μείωση του αφορολόγητου και τη Δευτέρα με το που ανοίξει η Βουλή η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Προκαλώ λοιπόν τον κ. Τσίπρα αντί να υπόσχεται στα λόγια ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να την προσυπογράψει» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης. 

«Με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσα για μείωση φόρων, το αφορολόγητο ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει από 1/1 νέους έτους στα 5.600 ευρώ, θα χάσουν ένα μισθό.

Η  μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι οριζόντια και η μείωση φορολογίας στα μερίσματα αφορά τη μικρομεσαία επιχείρηση. Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο 13ος μισθός πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα fake news» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης περιγράφοντας το πλαίσιο των οικονομικών του προτάσεων.