ΝΔ: Οι πολίτες δεν έχουν άλλες αντοχές λόγω του κυβερνητικού παραλογισμού της υπερφορολόγησης

ΝΔ: Οι πολίτες δεν έχουν άλλες αντοχές λόγω του κυβερνητικού παραλογισμού της υπερφορολόγησης

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τους πολίτες και την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος με αφορμή τα στοιχεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Σεπτεμβρίου

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει τα στοιχεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, αποτυπώνουν το μήνα Σεπτέμβριο υστέρηση εσόδων της τάξης των 177 εκατ. ευρώ στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και 69 εκ. ευρώ στους φόρους περιουσίας (ΕΝΦΙΑ), με τη σωρευτική υστέρηση στους άμεσους φόρους να αγγίζει, στο εννεάμηνο του έτους, τα 400 εκατ. ευρώ.

«Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι πολίτες, εξαιτίας του κυβερνητικού παραλογισμού της υπερφορολόγησης, δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές και η φοροδοτική τους ικανότητα έχει εξαντληθεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι, για να επιτευχθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη 14 δισ. ευρώ σε φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Την ίδια στιγμή το υπερπλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση επιτυγχάνεται με την εσωτερική στάση πληρωμών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στις πρωτογενείς δαπάνες, και με την υστέρηση που παρουσιάζουν οι επιστροφές φόρων κατά 507 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Ταυτόχρονα, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις καλπάζουν, όπως αποτυπώνεται στα αυξημένα έσοδα από παρελθόντα οικονομικά έτη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τους πολίτες και την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτό τον παραλογισμό. Στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής είναι η μείωση των φόρων, που θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις συμβάλλοντας στην επίτευξη υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Βεσυρόπουλος.