ΝΔ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την αμεροληψία των θεσμών δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας

ΝΔ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την αμεροληψία των θεσμών δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη σημασία της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας των θεσμών δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που με κάθε τρόπο φανερώνει τη δυσανεξία της σε αυτές τις έννοιες».

Αυτό τόνισε ο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας, μαζί με τους αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Βουλευτή Ημαθίας και κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, Βουλευτή Επικρατείας, στο πλαίσιο συναντήσεων με τις διοικήσεις φορέων της οικονομίας κατά την έβδομη επίσκεψή τους στα γραφεία του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ).

Στη συνάντηση εργασίας που είχαν με τον Πρόεδρο του ΕΔΣ, κ. Παναγιώτη Κορλίρα, το μέλος του ΔΣ, κ. Δημήτριο Σερεμέτη και στελέχη του Συμβουλίου συζητήθηκαν η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι εγχώριες και διεθνείς προκλήσεις και οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, καθώς και ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα των τελευταίων ετών, με επίτευξη όμως παράλληλα υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης και δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι βουλευτές της Νεάς Δημοκρατίας υπενθυμίζουν ότι, όταν θεσπίστηκε το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο το 2014 από την προηγούμενη Κυβέρνηση, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης του εθνικού θεσμικού πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αντιδρούσε και καταψήφισε το Νόμο.

Τέλος επισημαίνουν, ότι στο πλαίσιο αλλαγών της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, καθίσταται σήμερα ολοένα και πιο σημαντικός ο ρόλος αυτού του δημοσιονομικού θεσμού, καθώς και του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στην εμπέδωση και εδραίωση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.