Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 19:21

-A +A

ΝΔ: Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 19:21
ΝΔ: Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί
-A +A

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, τονίζουν οι τομεάρχες Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχολιάζοντας την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

«Η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επιβεβαιώνει αυτό που ο κ. Τσίπρας αδυνατεί ή δεν θέλει να κατανοήσει», αναφέρουν οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος, εξηγώντας ότι «η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές επιβαρύνσεις που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επέβαλε.»

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι τομεάρχες Οικονομικών της ΝΔ «το μήνα Σεπτέμβριο, μήνα πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, και ξεπέρασε τα 103 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 40% από το τέλος του 2014. Με τον αριθμό των πολιτών που χρωστούν στις εφορίες να ξεπερνά πλέον τα 4,3 εκατομμύρια. Και οι οποίοι έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς».

«Ευτυχώς όμως για τη χώρα», υπογραμμίζουν καταλήγοντας οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος, «ολοκληρώνεται ο καταστροφικός τετραετής κύκλος της Κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών», προσθέτοντας ότι «ανοίγει, με διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένας νέος κύκλος μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, επίτευξης υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας καλών θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα