ΝΔ για προκηρύξεις γραμματέων: Η κυβέρνηση πιάστηκε επ' αυτοφώρω και τώρα οπισθοχωρεί

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, 16:05
-A +A
ΝΔ για προκηρύξεις γραμματέων: Η κυβέρνηση πιάστηκε επ' αυτοφώρω και τώρα οπισθοχωρεί

Στην παραδοχή του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι υπάρχει τελικά η ανάγκη επαναπροκηρυχθούν οι 22 θέσεις Γραμματέων Υπουργείων αναφέρθηκε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οδηγείται πλέον σε οπισθοχώρηση.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Γεωργαντάς απάντησε στη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αρνούμενη τις κατηγορίες της ΝΔ στο ζήτημα, έκανε λόγο για προσπάθεια χάλκευσης της πραγματικότητας, ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει στην επανεξέταση των 22 προκηρύξεων.

«Η Νέα Δημοκρατία παραβλέπει το προφανές και συγκεκριμένα ότι η εν λόγω Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαικής Επιτροπής ευθέως επαινεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων. Η Έκθεση Συμμόρφωσης, μάλιστα, ρητά αναφέρει ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί.

Προς άρση όποιας τυχόν αμφισβήτησης, οι προκηρύξεις εξετάστηκαν ως προς την ομοιογένειά τους από Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την Τεχνική Βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το νομικό/θεσμικό πλαίσιο αλλά και στη βάση κοινών κριτηρίων επιλογής, ως αυτά αναδεικνύουν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Η πλειοψηφία των προκηρύξεων εναρμονίζεται πλήρως με τα ως άνω κριτήρια, ενώ μόλις 22 προκηρύξεις θα επαναπροκηρυχθούν ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ολ. Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η απάντηση του Γ. Γεωργαντά στην Ολ. Γεροβασίλη

«Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έκρινε προβληματικές 22 προκηρύξεις θέσεων Γραμματέων Υπουργείων, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της Ν.Δ., η κ. Γεροβασίλη παραδέχεται την ανάγκη να επαναπροκηρυχθούν αυτές οι θέσεις.

Η Κυβέρνηση, δηλαδή, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να στήνει φωτογραφικές προκηρύξεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και οδηγείται πλέον σε οπισθοχώρηση. Η κ. Υπουργός, επιπλέον, εδώ και εβδομάδες συνεχίζει να μην απαντά ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί που έλαβαν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους όλων των υποψηφίων, ενώ περιορίζεται σε ανακοινώσεις-μνημεία πολιτικού θράσους κατά της Νέας Δημοκρατίας, που πρώτη ανέδειξε την επιχείρηση κομματικής άλωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση των σημείων που κατέστησαν τις 22 προκηρύξεις φωτογραφικές, αλλά και τα ονόματα των υπουργών που τις υπέγραψαν. Αλλά, καθώς δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί κάποιος από τους Υπουργούς που υπέγραψαν τις 22 προκηρύξεις να παραιτηθεί, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η κ. Υπουργός είναι να ακυρώσει άμεσα αυτήν την επιχείρηση επέλασης του κομματικού στρατού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 19/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα