8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Ναυτιλία

Ζαπορίζια: «Ετοιμαζόμαστε για τραγωδία», λένε οι Ουκρανοί - Παγκόσμια ανησυχία

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, 17:30
Στο κόκκινο ανεβάζουν τον κίνδυνο για πυρηνική καταστροφή ευρείας κλίμακας οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστάσιου της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια, η οποία μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έχει περιέλθει σε δικό τους έλεγχο. Σήμερα ρουκέτες έπεσαν δίπλα σε αποθήκη με ραδιενεργά υλικά. «Ετοιμαζόμαστε για τραγωδία», λένε οι Ουκρανοί που προειδοποιούν για καταστροφή αλά Τσερνόμπιλ και κάνουν έκκληση για επίσκεψη κλιμακίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στην περιοχή για να αξιολογηθεί ο κίνδυνος.
Ζαπορίζια: «Ετοιμαζόμαστε για τραγωδία», λένε οι Ουκρανοί - Παγκόσμια ανησυχία

Γερμανία: Πέφτει και πάλι η στάθμη του Ρήνου - Τα ποταμόπλοια κουβαλούν μόνο μέρος του φορτίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, 11:13
Η στάθμη στον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία έπεσε ξανά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξαιτίας της ζέστης και της ξηρασίας, με αποτέλεσμα  τα φορτηγά πλοία να μην μπορούν να πλεύσουν πλήρως φορτωμένα, δήλωσαν μεσίτες πλοίων και έμποροι εμπορευμάτων σήμερα. Τα ρηχά νερά προκαλούν προβλήματα στη ναυτιλία σε όλο το μήκος του ποταμού στη Γερμανία.
Πέφτει και πάλι η στάθμη του Ρήνου - Τα ποταμόπλοια κουβαλούν μόνο μέρος του φορτίου

Lloyds: Καθυστερήσεις στα πλοία με τα ουκρανικά σιτηρά λόγω ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, 20:34
Εκκρεμούν βασικές διευθετήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών για τα πλοία, για να φτάσουν στα ουκρανικά λιμάνια άδεια πλοία και να παραλάβουν φορτία χρησιμοποιώντας τον νέο διάδρομο σιτηρών τονίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ναυτιλιακής ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου κάνοντας λόγο για προκλήσεις σε επίπεδο logistics. 
Καθυστερήσεις στα πλοία με τα ουκρανικά σιτηρά λόγω ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων

CPLP: Εκδίδει ομόλογο 7ετούς διάρκειας έως 100 εκατ. ευρώ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, 20:13
Η «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εκδότρια»), μέλος του ομίλου Capital Product Partners L.P. ανακοίνωσε ότι μετά την έγκριση του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 14 Ιουλίου 2022, προχωρά σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου («ΚΟΔ»), ύψους έως 100 εκατ. ευρώ και επταετούς διάρκειας, μέσω Δημόσιας Προσφοράς προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα. Η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς έχει οριστεί την 20η Ιουλίου με καταληκτική ημερομηνία την 22η Ιουλίου 2022.
CPLP: Εκδίδει ομόλογο 7ετούς διάρκειας έως 100 εκατ. ευρώ

Economist : Ευ.Μαρινάκης-Αγγ.Φράγκου: Η ελληνική ναυτιλία σέβεται τις κυρώσεις, παρέχει ασφάλεια

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, 17:05
Οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, βρέθηκαν στο επίκεντρο του φόρουμ του Economist, στο Λαγονήσι. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners, Αγγελική Φράγκου, επισήμανε ότι οι πλοιoκτήτες ακολουθούν τους κανονισμούς και τις κυρώσεις αναφορικά με τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου.Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp, Ευάγγελος Μαρινάκης, τόνισε ότι τα μεγάλα μερίδια των Ελλήνων πλοιοκτητών διεθνώς σε tankers και LNG παρέχει ασφάλεια και σταθερότητα.
Ευ.Μαρινάκης-Αγγ.Φράγκου: Η ελληνική ναυτιλία σέβεται τις κυρώσεις, παρέχει ασφάλεια

Naval Group: Υπογραφή με ελληνικές εταιρείες για το πρόγραμμα φρεγατών

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, 16:07
Συμβάσεις και συμφωνίες συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες για το πρόγραμμα φρεγατών FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού υπεγράφησαν, σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, παρουσία του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ ανάμεσα στη Naval Group και τους βιομηχανικούς εταίρους της στην Ελλάδα, σε εκδήλωση στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.
Naval Group: Υπογραφή με ελληνικές εταιρείες για το πρόγραμμα φρεγατών

ΟΛΠ: Ανάκαμψη μεγεθών στο προσεχές διάστημα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, 00:00
Ο Μάιος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας μείωσης της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων για τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ για το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα διακινήθηκαν 391,7 χιλ. εμπορευματοκιβώτια παρουσιάζοντας μείωση 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα του 2021. Στο πεντάμηνο η μείωση βρίσκεται οριακά χαμηλότερα του 10% καθώς έχουν διακινηθεί 1.788,4 χιλιάδες TEUs.
ΟΛΠ: Ανάκαμψη μεγεθών στο προσεχές διάστημα

Reuters: Ελληνικό δικαστήριο ανατρέπει την απόφαση για κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ΗΠΑ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, 09:15
Το δικαστήριο της Χαλκίδας ανέτρεψε την Τετάρτη προηγούμενη δικαστική απόφαση που επέτρεπε την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέρους φορτίου ιρανικού πετρελαίου από το υπό σημαία Ιράν δεξαμενόπλοιο Lana (πρώην Pegas) στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, σύμφωνα με το Reuters. Η ιρανική πρεσβεία στην Ελλάδα με tweet ανέφερε ότι ολόκληρο το φορτίο πετρελαίου θα επιστραφεί.
Ελληνικό δικαστήριο ανατρέπει την απόφαση για κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ΗΠΑ

ΕΕΕ: Κορυφαία ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο η Ελλάδα με το 21% του παγκόσμιου στόλου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 12:55
Η Ελλάδα παραμένει η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες με 5.514 πλοία ελέγχουν περίπου το 21% του παγκόσμιου στόλου, σε όρους χωρητικότητας (dwt), ενώ συνεχίζουν να επενδύουν σταθερά σε πλοία με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και περιβαλλοντικά οφέλη, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Κορυφαία ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο η Ελλάδα  με  το 21% του παγκόσμιου στόλου

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου το Μάρτιο

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 12:23
Οριακή αύξηση 0,1% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Μάρτιο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Μαρτίου 2021, έναντι μείωσης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2021 προς το 2020, και πλέον αριθμεί 1.838 πλοία.
ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου το Μάρτιο

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 60 αφίξεις κρουαζιέρας ως το τέλος της χρονιάς

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, 14:16
Περισσότερες από εξήντα αφίξεις κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ξεκίνησαν ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και για την επόμενη χρονιά, καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερα κρουαζιερόπλοια και υπάρχουν οι υποδομές για την εξυπηρέτησή τους.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 60 αφίξεις κρουαζιέρας ως το τέλος της χρονιάς

Πλακιωτάκης: Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται φέτος στις ελληνικές θάλασσες

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, 17:17
«Ξεπερνούν τα 700 τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να βρεθούν στις ελληνικές θάλασσες το 2022», επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου, με αφορμή την επίσημη έναρξη του προγράμματος κρουαζιέρων της Celestyal Cruises, με το κρουαζιερόπλοιο «Olympia».
Πλακιωτάκης: Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται φέτος στις ελληνικές θάλασσες

Προκοπίου: Πρέπει η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο να έχει τα ηνία και στη ναυπηγική

Σάββατο 9 Απριλίου 2022, 09:25
Ο ιδρυτής της Dynacom Tankers, Sea Traders and Dynagas, μιλώντας στους Δελφούς σημείωσε ότι η δραστηριοποίηση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: Με «τσίγκλισε» πώς θα ξαναζωντανέψω το ναυπηγείο και θα το φέρω στην αίγλη που ήταν. Το όραμα μου είναι να είμαστε αυτάρκεις. Πρέπει επιτέλους η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο να έχει τα ηνία και στη ναυπηγική.
Προκοπίου: Πρέπει η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο να έχει τα ηνία και στη ναυπηγική

Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ακτοπλοΐας λόγω ανατιμήσεων

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, 14:17
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης που πρόσθεσε ότι οι τεράστιες ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητητας των εταιρειών
Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ακτοπλοΐας λόγω ανατιμήσεων

Τέσσερις λιμένες της Β. Ελλάδας μπαίνουν σε νέα εποχή

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, 17:01
«Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος», ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
Τέσσερις λιμένες της Β. Ελλάδας μπαίνουν σε νέα εποχή

ΣΕΕΝ: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, 18:58
Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα Τετάρτη συγκροτήθηκε σε Σώμα και κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στα νέα μέλη.
ΣΕΕΝ: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου

H Μ. Τραυλού, νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, 18:37
Αμέσως μετά την ομόφωνη εκλογή της, ως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας ότι «προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας. Ένα στόχο εθνικό, ένα στόχο παγκόσμιο: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας».
H Μ. Τραυλού, νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Safe Bulkers: Υπερκαλύφθηκε 1,65 φορές το ομόλογο - Στο 2,95% η απόδοση

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, 19:56
Υπερκαλύφθηκε κατά 1,65 φορές το ομόλογο της Safe Bulkers με την τελική απόδοση των ομολογιών να ορίζεται στο 2,95%. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς για την έκδοση του ομολογιακού, οι προσφορές ανήλθαν στα 165,14 εκατ. ευρώ.
Safe Bulkers: Υπερκαλύφθηκε 1,65 φορές το ομόλογο - Στο 2,95% η απόδοση

Τρεις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, 18:04
Ο νέος μειοδοτικός διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος, αφού τρεις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση. Οι τρεις εταιρείες από τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον είναι η SCANDRO HOLDING LTD, η προσφορά της οποίας ανέρχεται στα 15.594.000 ευρώ, η N.Y. BUSINESS TIES LTD η προσφορά της οποίας ανήλθε στα 14.100.000 ευρώ και η KIARA NAFTIKI ETAIRIA (Όμιλος SeaJets) που πρόσφερε 16.500.000 ευρώ.
Τρεις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Στην παγκόσμια κορυφή με 13,8 δισ. δολάρια αγορές η ελληνική ναυτιλία

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, 00:00
Με τις μηχανές στο φουλ ξεκίνησε για την ελληνική πλοιοκτητική κοινότητα η νέα χρονιά με τις αγορές να συνεχίζονται αμείωτες και την Αθήνα να κατακτά την παγκόσμια «πρωτιά» ως κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο, εκτοπίζοντας τη Σιγκαπούρη στη δεύτερη θέση. Ήδη οι Έλληνες εφοπλιστές, μόλις στο πρώτο δεκαπενθήμερο, πραγματοποίησαν πάνω από 20 αγορές πλοίων επιβεβαιώνοντας έτσι ότι κρατούν τους υψηλούς ρυθμούς του 2021.
Στην παγκόσμια κορυφή με 13,8 δισ. δολάρια αγορές η ελληνική ναυτιλία