Ιαπωνία: Να λογοδοτήσει η Coincheck μετά την κλοπή 530 εκατ. δολαρίων

Ιαπωνία: Να λογοδοτήσει η Coincheck μετά την κλοπή 530 εκατ. δολαρίων

Σε ενδελεχή έλεγχο κάθε ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων θα προχωρήσει η Ρυθμιστική Αρχή της Ιαπωνίας, μετά την κλοπή ψηφιακών νομισμάτων αξίας $530 εκατ. από την Coincheck.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κλοπές που έχει καταγραφεί σε ανταλλακτήριο και καταγράφει για μία ακόμη φορά το πόσο ευάλωτος είναι ο χώρος σε επιθέσεις χάκερ, με αποτέλεσμα να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η συζήτηση που κάνει λόγο για περισσότερο έλεγχο και εποπτεία των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, η εποπτική αρχή της Ιαπωνίας έδωσε εντολή στο ανταλλακτήριο ώστε να βελτιώσει τις λειτουργίες της.

Η Coincheck από την πλευρά της είχε ανακοινώσει χτες πως θα επιστρέψει περίπου το 90% των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων από δικά της κεφάλαια, χωρίς όμως να διευκρινίζει πότε και πώς.

Τα κρυπτονομίσματα ΝΕΜ ήταν αποθηκευμένα σ'' ένα hot wallet και όχι σε cold, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολη μια κυβερνοεπίθεση, ενώ όπως η ίδια η Coincheck «ομολόγησε», δεν χρησιμοποιεί το σύστημα προστασίας multi-signature.

Η εποπτική αρχή FSA διέταξε την Coincheck να συντάξει αναφορά για το συμβάν και να παρουσιάσει μέτρα αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων έως τις 143 Φεβρουαρίου.