Ν. Παππάς: Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο πλέον ακατάλληλος για την ανάπτυξη μεγάλων υποδομών

Ν. Παππάς: Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο πλέον ακατάλληλος για την ανάπτυξη μεγάλων υποδομών

Την πρόθεση της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του έτους να υπάρχει ψηφιακό σήμα σε ολόκληρη την επικράτεια εξήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Την ίδια ώρα, ο ίδιος επανέλαβε ότι οι μεγάλες επενδύσεις δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς δημόσια παρέμβαση. «Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο πλέον ακατάλληλος γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην Digea, μιλώντας για «ντροπιαστική εικόνα», από την στιγμή που η κάλυψη δεν αφορά το 100% της χώρας. «Αυτό είναι μια ντροπιαστική πραγματικότητα για την χώρα και τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους. Οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας-παρόχου του ψηφιακού σήματος έχουν να κάνουν με την πληθυσμιακή κάλυψη και το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αφορούσε το σύνολο της Επικράτειας κι όχι την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπαινίχθηκε, δε, ότι το μαύρο στην ΕΡΤ ήρθε προκειμένου να ευνοηθεί η Digea. «Η κατάσταση με το τηλεοπτικό σήμα ήταν ντροπιαστική διότι προϋπέθετε δύο «μαύρα»: ένα εκ των προτέρων που ήταν το μαύρο της ΕΡΤ, που την κατέστησε ανενεργή και σε αδυναμία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τον πάροχο ψηφιακού σήματος και το «μαύρο» εκ των υστέρων που έχει να κάνει με το «μαύρο» που βιώνουν τώρα οι πολίτες», υποστήριξε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα:

- Ζήτημα αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες έθεσε ο Αν. Λοβέρδος

Φωτογραφία SOOC