Ν. Χριστοδουλίδης: Με συλλογική προσπάθεια βγήκε η Κύπρος από το μνημόνιο

Ν. Χριστοδουλίδης: Με συλλογική προσπάθεια βγήκε η Κύπρος από το μνημόνιο

«Η συλλογική προσπάθεια ήταν το κλειδί για την επιτυχία της εξόδου της εξόδου της Κύπρου από το μνημόνιο, η έξοδος δεν ήταν απλώς επιτυχία της κυβέρνησης» επισήμανε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξηγώντας τη συνταγή της επιτυχίας της Μεγαλονήσου που βγαίνει το Μάρτιο οριστικά εκτός προγράμματος βοήθειας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Αν δεν είχαμε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ. «Πρέπει να δούμε την κρίση ως ευκαιρία προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, στην υγεία, παντού, αν και κάναμε πολλά λάθη» δήλωσε.

Ο κύπριος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι με νομοθεσία που πέρασε πριν τρεις μήνες ο εκάστοτε υπουργός μπορεί να προσλάβει μόνο δύο συμβούλους, ενώ ο γενικός γραμματέας δεν αλλάζει σε καμία απολύτως περίπτωση για να υπάρχει συνέχεια στο κράτος.

O κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ακόμη ότι για τους αντιστασιακούς δεν υπάρχουν διορισμοί στο δημόσιο, αλλά άλλες ευεργετήσεις από το κυπριακό κράτος.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η μείωση μισθών στο δημόσιο στην Κύπρο έφτασε και το 25%.

Όπως εξήγησε, η έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει και το τέλος ενός δύσκολου δρόμου «Για να μην επανέλθουμε στο 2013 έχουμε μακροχρόνιο σχέδιο» τόνισε.