Μυτιληναίος: Νέο έργο για την κατασκευή του ΚΥΤ Κορίνθου του ΑΔΜΗΕ

Μυτιληναίος: Νέο έργο για την κατασκευή του ΚΥΤ Κορίνθου του ΑΔΜΗΕ

Σύμβαση με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ ΑΕ), σε consortium με την κινέζικη εταιρεία Sieyuan Electric Co. Ltd, υπέγραψε η Μυτιληναίος. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά στην κατασκευή του νέου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Κόρινθο και αποτελεί ένα από τα βασικά έργα του «Διαδρόμου Β» της Επέκτασης του Συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο. Το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με τα έργα του «Διαδρόμου Α» θα άρουν πλήρως τον κορεσμό του δικτύου της Πελοποννήσου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την μελέτη, προμήθεια υλικών και κατασκευή «με το κλειδί στο χέρι» («Τurn-key project») του ΚΥΤ GIS 400kV / 150kV Κορίνθου, που θα διαθέτει εξοπλισμό GIS 400kV & 150kV εγκατεστημένο εντός κτιρίων, δύο αυτομετασχηματιστές 400/150/30kV, 280/280/60MVA έκαστος, με τα αντίστοιχα συγκροτήματα αυτεπαγωγών 30kV, 50MVAr εκάστη, υπαίθριας εγκατάστασης και αυτόματο ψηφιακό σύστημα προστασίας και ελέγχου.

Επιπλέον της κατασκευής του έργου, αναλαμβάνεται και σύμβαση συντήρησης του ψηφιακού συστήματος ελέγχου και προστασίας του ΚΥΤ για δέκα (10) έτη, μετά την Προσωρινή Παραλαβή του έργου.

Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε στις 16 Μαΐου και η διάρκειά του θα είναι 26 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής. Η αξία του συμβολαίου είναι ύψους 20,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο έργο που αναλαμβάνει η Mytilineos για τον ΑΔΜΗΕ.