Μυτιληναίος: Έκτακτη ΓΣ για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Μυτιληναίος: Έκτακτη ΓΣ για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 27 Μαρτίου καλεί τους μετόχους της η Μυτιληναίος για την έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι μέτοχοι σε έκτακτη ΓΣ για την έγκριση του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 με σκοπό τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου και την ακύρωσή τους, ή/και τη διανομή τους στο προσωπικό ή/και σε μέλη της διοίκησης της Εταιρείας ή/και συνδεδεμένης εταιρείας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα πολιτική αμοιβών.

Σημειώνεται πως τέτοια προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών (buyback), είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό, προκειμένου οι εταιρείες να επιβραβεύουν τους μετόχους τους.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, τα προγράμματα buyback μετοχών αποτελούν για τις εταιρείες ένα εργαλείο μέσω του οποίου διασφαλίζουν τα assets τους και εξασφαλίζουν ένα δίχτυ ασφάλειας στους μετόχους τους απέναντι σε έκτακτες συνθήκες και κρίσεις

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν ένα είδος ανταπόδοσης αξίας προς τους μετόχους, ειδικά σε περιόδους όπου η εικόνα της μετοχής δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση επαναγοράς ιδίων μετοχών, που θα τεθεί προς έγκριση από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, δείχνει την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Mytilineos τόσο στις προοπτικές της εταιρείας όσο και στο ευρύ επενδυτικό της πρόγραμμα.