«Μπλόκο» του Λονδίνου στην Uber λόγω ακαταλληλότητας

«Μπλόκο» του Λονδίνου στην Uber λόγω ακαταλληλότητας

Στη μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο προχώρησε το τοπικό σώμα συγκοινωνιών "Transport for London" (TfL), καθώς όπως ανέφερε, η εταιρεία είχε σημειώσει «έλλειψη εταιρικής ευθύνης».

Η άμεση αντίδραση της εταιρείας ήταν να δηλώσει πως θα προσβάλλει την απόφαση στα δικαστήρια.

Η Uber είχε ζητήσει την ανανέωση της άδειάς της αλλά το αίτημα απορρίφθηκε λόγω ακαταλληλότητας της εταιρείας ως προς τη διατήρηση άδειας λειτουργίας. Η απόφαση του Τοπικού Σώματος Συγκοινωνιών στηρίζεται στο ότι «η προσέγγιση και συμπεριφορά της εταιρείας επιδεικνύει έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε αριθμό θεμάτων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Uber ισχυρίζεται ότι οι χρήστες στο Λονδίνο που χρησιμοποιούν την υπηρεσία της ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια, οι οδηγοί της είναι 40.000 και λειτουργεί στο Λονδίνο από το 2012 έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλη εχθρότητα από οδηγούς ταξί.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι όπως είναι τώρα η κατάσταση, η Uber δε θα μπορεί να λειτουργεί την υπηρεσία της στην πρωτεύουσα της Αγγλίας από τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και η τρέχουσα άδεια λήγει.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ανέφερε πως «στηρίζω πλήρως την απόφαση της TfL. Θα ήταν λάθος αν η TfL συνέχισε να χορηγεί άδεια στην Uber, αν υπάρχει έστω και μια υποψία ότι η εταιρεία μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια των Λονδρέζων».