Μπλόκο στην εξαγορά της Embraer από την Boeing βάζει η κυβέρνηση της Βραζιλίας

Μπλόκο στην εξαγορά της Embraer από την Boeing βάζει η κυβέρνηση της Βραζιλίας

Η μεγαλύτερη αεροδιαστημική βιομηχανία της Νότιας Αμερικής και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών είναι το «πετράδι» της Βραζιλίας και η κυβέρνηση της χώρας δεν θέλεις να την χάσει.

Σύμφωνα με το CNBC η κυβέρνηση της Βραζιλίας είναι έτοιμη να θέσει βέτο στο ενδεχόμενο εξαγοράς της Embraer από την αμερικανική Boeing, καθώς ενδιαφέρεται μόνο για σύμπραξη και συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Embraer είχε επιβεβαιώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Boeing ωστόσο η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν είχε ανοίξει έως τώρα τα χαρτιά της, καθώς διαθέτει σημαντικό αριθμό μετοχών της εταιρείας και το δικαίωμα άσκησης βέτο.

«Ο μόνος περιορισμός που θέτουμε είναι η ιδιοκτησία της εταιρείας. Κατά τα άλλα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο υπουργός άμυνας της Βραζιλίας, Raul Jungmann.
Ωστόσο από την πλευρά της Boeing έχει ξεκαθαριστεί ότι το μόνο σενάριο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι αυτό της εξαγοράς.