Mount Kellett: Εξετάζει την πώληση του ξενοδοχείου Le Meridien Etoile στο κέντρο του Παρισιού

Mount Kellett: Εξετάζει την πώληση του ξενοδοχείου Le Meridien Etoile στο κέντρο του Παρισιού

Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ξενοδοχείου του Παρισιού επεξεργάζεται το ενδεχόμενο πώλησης του ακινήτου, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Το Le Meridien Etoile, που βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από την Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού, αποτιμάται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η επενδυτική εταιρεία Mount Kellett Capital Management LP με συνιδρυτή το 2008 τον Mark McGoldrick, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, έχει δώσει εντολή στην Eastdil Secured LLC να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης του κτιρίου των 1.025 δωματίων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι εκπρόσωποι της Mount Kellett και της Eastdil αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι συναλλαγές μεταξύ ευρωπαϊκών ξενοδοχείων αυξήθηκαν 79% αγγίζοντας τον αριθμό ρεκόρ των 23 δισ. ευρώ το 2015, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την άνοδο του τουρισμού και τα σταθερά έσοδα που προκύπτουν απ'' τις διαμονές, σύμφωνα με στοιχεία της CBRE Group. Η αξία των ξενοδοχείων στο Παρίσι έχει αυξηθεί παρά τη μεγάλη “βουτιά” που σημειώθηκε μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Νοεμβρίου, δήλωσε ο Geoffrey Marsan, αναλυτής της αγοράς ακινήτων στην Green Street Advisors του Λονδίνου.