Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 13:59

-A +A

Μοσκοβισί: Η δόση του 1 δισ. μπορεί να εκταμιευτεί στο επόμενο Eurogroup αν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 13:59
Μοσκοβισί: Η δόση του 1 δισ. μπορεί να εκταμιευτεί στο επόμενο Eurogroup αν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Το επόμενο Eurogroup έθεσε ως ορόσημο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Πάντως επισήμανε ότι η χώρα μας οφείλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Σε λίγες ημέρες θα έχουμε συνάντηση στο Eurogroup και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να εκταμιεύσουμε το 1 δισ. ευρώ που θα δώσει ισχυρό σήμα πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και προς τις αγορές για να εμπιστευτούν την Ελλάδα» είπε ο αρχικά ο κ. Μοσκοβισί. Ωστόσο, χτύπησε το καμπανάκι προς την ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν «όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχετε αναλάβει και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολες.

Έβαλε, δε, στο τραπέζι την προσέλκυση των επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν ώστε «η Ελλάδα να καταστεί χώρα αξιόπιστη και ελκυστική και ανοικτή για επενδυτές για να συμβάλουν στην δημιουργία πλούτου και νέες θέσεις εξεργασίας». Παράλληλα, μίλησε και για τους νέους, καθώς όπως είπε θα πρέπει να έχουν δουλειά για να επιστρέψουν.

«Η ΕΕ και Ελλάδα έχουν πάλι μια κανονική σχέση η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη όλων μας και ανακτά την ανάπτυξη και έχει βρει τρόπο για δημιουργία  θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους. Πρέπει να καταστεί στα μάτια όλων ότι είναι μια χώρα που επιτυγχάνει τους στόχους. Τονίζω πόσο μεγάλη ήταν η ανθεκτικότητα και η αντοχή λαού σε αυτές τις δυσκολίες και πόσο έδειξε ο λαός την βαθιά του σύνδεση για την ολοκλήρωση της ΕΕ. Το σεβόμαστε αυτό το πάθος ελληνικού λαού και πρέπει να το ανταποδώσουμε ως ΕΕ», είπε επίσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τόνισε ότι στην προσεχή διάσκεψη κορυφής και τις προσπάθειες που θα γίνουν να είναι στην κατεύθυνση της Ευρώπης των κοινωνικών συγκλίσεων. 

Λίγο αργότερα, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, ο Ευρωπαίος Επίτροπος προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην διαταράξει την χρηστή δημοσιονομική πολιτική λόγω των επικείμενων εκλογών. «Θα επιθυμούσα η προεκλογική περίοδος, αυτή η περίοδος να μην κάνει τους υπεύθυνους να χάσουν τους στόχους τους, στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά, δε, τα κόκκινα δάνεια τόνισε ότι η Ευρώπη θέλει ένα απόλυτα προστατευμένο σύστημα. «Αυτοί που ωφελούνται να είναι αυτοί που χρειάζονται προστασία και κανείς άλλος», ήταν το μήνυμά του από την Ελληνική Βουλή.

Διαβάστε ακόμα:

- Π. Μοσκοβισί: Σημαντικό το Eurogroup της 11ης Μαρτίου - Λιγνιτικές και πρώτη κατοικία οι εκκρεμότητες

- «Καμπανάκι» κινδύνου από Μοσκοβισί για την καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις

- Κ. Χατζηδάκης ενώπιον Μοσκοβισί: Παρά τις θυσίες των Ελλήνων δεν έχουμε αποτελέσματα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα