Morrisons: Στην CD&R η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ έναντι 9.54 δισ. δολαρίων

Morrisons: Στην CD&R η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ έναντι 9.54 δισ. δολαρίων

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς 9,54 δισ. δολαρίων (7 δισ. στερλινών) από το αμερικανικό όμιλο Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

Η αλυσίδα  ανέφερε ότι η πρόταση της CD&R ανέρχεται στις 285 πένες ανά μετοχή, ξεπερνώντας την ανταγωνιστική πρόταση των 272 πενών ανά μετοχή ή 6,7 δισ. στερλινών από την Fortress, ιδιοκτησίας της Softbank. Σημειώνεται ότι το ΔΣ της Morrisons είχε συμφωνήσει και στην προηγούμενη πρόταση της Fortress, η οποία ήταν στις 254 πένες ανά μετοχή, ωστόσο οι μεγαλοεπενδυτές στον όμιλο Silchester, M&G και JO Hambro θεώρησαν την προσφορά αρκετά χαμηλή. H διοίκηση της Morrisons είχε απορρίψει τις 17 Ιουνίου πρόταση εξαγοράς της CD&R, ύψους 5,5 δισ. στερλινών.

Η πρόταση του αμερικανικού ομίλου αποτιμά την αξία της Morrisons σε 9,7 δισ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένων των χρεών, ενώ το Δ.Σ. της βρετανικής εταιρείας αναμένεται να εγκρίνει ομόφωνα την πρόταση, όπως μετέδωσε το CNBC.

Η πρόταση ανέρχεται σε premium 60% σε σχέση με την αξία μετοχής της Morrisons στα μέσα Ιούνιου, όταν και δημοσιεύτηκε το ενδιαφέρον της CD&R, ενώ χθες ο τίτλος της βρετανικής αλυσίδας έκλεισε με σημαντικά κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, εν αναμονή των σημερινών εξελίξεων.

Αν και η αλυσίδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη βρετανική αγορά, μετά την Tesco, την Sainsbury’s και την Asda, τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μια σημαντική ανάκαμψη χάρη στις επιλογές του CEO Ντέιβ Ποτς. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μια στρατηγική συνεργασία με την Amazon χάρη στην οποία πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να είναι από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της σε ένα διάστημα που ο κλάδος έχει αρχίσει να βιώνει σημαντικές ανακατατάξεις.