ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Morgan Stanley: Παρέχει πρόσβαση σε bitcoin funds για τους πλούσιους πελάτες

Morgan Stanley: Παρέχει πρόσβαση σε bitcoin funds για τους πλούσιους πελάτες

Η Morgan Stanley γίνεται η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που προσφέρει στους πελάτες του wealth management πρόσβαση σε κεφάλαια bitcoin, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η επενδυτική τράπεζα, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 4 τρισ. δολαρίων, σε ενημερωτικό της σημείωμά προς τους οικονομικούς της συμβούλους το οποίο επικαλείται το CNBC, αναφέρει ότι ξεκινά την πρόσβαση σε τρία επενδυτικά funds που επιτρέπουν διακράτηση bitcoin.

Προς το παρόν, η τράπεζα θα επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε πελάτες που διαθέτουν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley, ενώ έχει βάλει «ταβάνι» στις επενδύσεις στα bitcoin στο 2,5% της συνολικής καθαρής αξίας τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα.

Δύο από τα funds στα οποία παρέχεται πρόσβαση προέρχονται από την Galaxy Digital, την εταιρεία που ηγείται στον κλάδο της κρυπτογράφησης, ενώ το τρίτο προέκυψε από τη συνεργασία του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων FS Investments και την εταιρεία bitcoin NYDIG.

Το Galaxy Bitcoin Fund και το FS NYDIG Select Fund έχουν ελάχιστο ποσό στις επενδύσεις τα 25.000 δολ., ενώ το Galaxy Institutional Bitcoin Fund έχει τιμή εκκίνησης τα 5 εκατομμύρια δολάρια.