Μόνο 14 μεγαλοστελέχη αφορά η μείωση μισθών στη Σκλαβενίτης

Μόνο 14 μεγαλοστελέχη αφορά η μείωση μισθών στη Σκλαβενίτης

Αδικαιολόγητος θόρυβος που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για έναν όμιλο που εδώ και δεκαετίες έχει ένα από τα καλύτερα εργασιακά καθεστώτα στη χώρα έχει δημιουργηθεί μέσω διαρροών και δημοσιευμάτων ότι η Σκλαβενίτης έχει προτείνει γενικευμένη μείωση αποδοχών σε εκατοντάδες στελέχη.

Κύκλοι της Σκλαβενίτης επισημαίνουν στο Liberal.gr ότι μόνο σε 14 στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος έχει γίνει η πρόταση για (όντως) σοβαρή μείωση των αποδοχών τους, για λόγους μισθολογικής εξισορρόπησης, δηλαδή για εξομάλυνση των διαφορών που υπάρχουν με ίδιας βαθμίδας στελέχη στο νέο όμιλο.

Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος που είχαν υπογράψει συμβάσεις κάτω από άλλες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και κάτω από άλλα δεδομένα στην αγορά των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, πρόκειται για στελέχη που πλέον στον ενοποιημένο όμιλο κάτω από την ομπρέλα της Σκλαβενίτης, δεν έχουν τα ίδια καθήκοντα που είχαν υπό το προηγούμενο καθεστώς. Άλλωστε, η ενοποίηση και η απορρόφηση της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, εύλογα έχει φέρει μια πληθώρα στελεχών (πωλητές, managers, επόπτες κ.λπ.) των οποίων είτε τα καθήκοντα... συμπίπτουν, είτε υπάρχει υπερκάλυψη...

Απ. Σκουμπούρης