Μήνυση στην Apple για «επιβράδυνση» στις λειτουργίες των παλαιότερων iPhone

Μήνυση στην Apple για «επιβράδυνση» στις λειτουργίες των παλαιότερων iPhone

Mήνυση δέχτηκε η Apple αφότου έκανε γνωστό ότι «καθυστερεί» εσκεμμένα τη λειτουργία παλαιότερων iPhone για να κρατάνε περισσότερο, σύμφωνα με το CNBC. 

Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι χρησιμοποιεί συγκεκριμένους αλγόριθμους με στόχο να βοηθήσει παλαιότερα μοντέλα iPhone να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα, όταν η μπαταρία τους δεν μπορεί να απορροφήσει την απαιτούμενη ενέργεια.

Ενάγοντες της μήνυσης ήταν οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας, Stefan Bonganovich και Dakota Speas, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η Apple δε ζήτησε ποτέ συναίνεση από τους ίδιους για επιβράδυνση των συσκευών της. 

Ο Bonganovich και η Speas, κάτοχοι του iPhone 7, υποστηρίζουν ότι παρατήρησαν παρεμβολές στη χρήση του κινητού τους λόγω των εσκεμμένων «καθυστερήσεων».

Επιπλέον, διεκδικούν αποζημίωση, επειδή με η Apple με τη δράση της «τους προκάλεσε οικονομική ζημιά και άλλες αρνητικές συνέπειες, για τις οποίες είναι υποχρεωμένη να επανορθώσει».

Ο Bonganovich και η Speas προσπαθούν με την υπόθεσή του να προκύψει δεδικασμένο ώστε να καλυφτούν όλοι οι χρήστες της Apple στην Αμερική που κατέχουν παλαιότερο iPhone από το 8.

Από την πλευρά της, η Apple ανέφερε σε ανακοίνωση για το περιστατικό ότι «Στόχος μας είναι να λάβουμε καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές την απόδοση και παράταση στη "ζωή" των συσκευών τους».