Μικρή αναβολή για τη συμφωνία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Μικρή αναβολή για τη συμφωνία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Μικρή παράταση πήρε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της Εθνικής Τράπεζας και του προτιμητέου επενδυτή Jermyn Street Real Estate για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, η οποία αναμενόταν χθες, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, αυτό ίσως να γίνει και σήμερα, αφού διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι η μικρή αναβολή δεν απειλεί την έκβαση της διαδικασίας και η συμφωνία πώλησης της ξενοδοχειακής μονάδας θα ολοκληρωθεί.

Αν και το τίμημα παραμένει το ίδιο που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, δηλαδή 400 εκατ. ευρώ, η νέα προβλέπει την υποβολή νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στις αρχές του 2016, το οποίο εκτιμάται ότι δεν θα προσκρούσει και πάλι στις ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε διαφωνήσει με την κατασκευή 100 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών εντός της έκτασης του Αστέρα. Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε πολύ λιγότερες κατοικίες.