MIG: Καμία ανακοινώσιμη πρόταση ή συμφωνία για την ίδια ή το ΥΓΕΙΑ

MIG: Καμία ανακοινώσιμη πρόταση ή συμφωνία για την ίδια ή το ΥΓΕΙΑ

Νέα ανακοίνωσε εξέδωσε, με αφορμή δημοσιεύματα, η Marfin Investment Group, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως έχει γίνει πολλάκις αποδέκτης διερευνητικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά, τη μεταβίβαση ή τη στρατηγική συνεργασία της ιδίας καθώς και της θυγατρικής της, ΥΓΕΙΑ. 

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη κατά το νόμο πρόταση ή συμφωνία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

«Η ''Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών'' (''η Εταιρία''), σε συνέχεια σημερινής Ανακοίνωσης της και με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, διευκρινίζει ότι έχει γίνει πολλάκις αποδέκτης διερευνητικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά, τη μεταβίβαση ή τη στρατηγική συνεργασία της ιδίας και τελευταία της θυγατρικής της ''Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.'', στα πλαίσια των οποίων υπογράφονται οι συνήθεις συμφωνίες εμπιστευτικότητας (ανταλλαγή πληροφοριών), χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη κατά το νόμο πρόταση ή συμφωνία.

Η Εταιρία επαναλαμβάνει ότι θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η Εταιρία καλεί εκ νέου το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας». 

Νωρίτερα, η MIG, είχε ανακοινώσει πως «έχει γίνει επανειλημμένα, όπως άλλωστε και κατά τα προηγούμενα έτη, αποδέκτης διερευνητικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά, τη μεταβίβαση ή τη στρατηγική συνεργασία στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται», κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Σε σχετική της ανακοίνωση, σημείωνε ότι:

«Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με δημοσιεύματα του τύπου η «Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών» («η Εταιρία») ανακοινώνει σε συνέχεια της από 29/3/2018 Ανακοίνωσης της ότι έχει γίνει επανειλημμένα, όπως άλλωστε και κατά τα προηγούμενα έτη, αποδέκτης διερευνητικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά, τη μεταβίβαση ή τη στρατηγική συνεργασία στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται στα πλαίσια των οποίων υπογράφονται οι συνήθεις συμφωνίες εμπιστευτικότητας, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη κατά το νόμο πρόταση ή συμφωνία.

Κατά συνέπειαν τα αναφερόμενα σε τιμές δημοσιεύματα στερούνται βάσεως και αποτελούν απλές υποθέσεις των συντακτών τους.

Η Εταιρία επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα με την πολιτική της δεν προτίθεται να προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων πληροφοριών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Η Εταιρία θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η Εταιρία καλεί εκ νέου το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας». 

Καλεί τους επενδυτές να βασίζονται σε επίσημες ανακοινώσεις

Πριν από λίγες μέρες, με ανακοίνωσή της η MIG είχε καλέσει το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνο σε επίσημες ανακοινώσεις, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ίδια και σε θυγατρικές της, καθώς οτιδήποτε δεν προέρχεται από επίσημη ενημέρωση αποτελεί προϊόν κερδοσκοπίας.

Η εταιρεία είχε τονίσει και τότε ότι «δεν προτίθεται να προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων πληροφοριών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας».