7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

MIG: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την πώληση της Vivartia στην CVC

MIG: Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την πώληση της Vivartia στην CVC

Το πράσινο φως των μετόχων της για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της εταιρείας Vivartia στην CVC Capital Partners θα ζητήσει η ΜΙG στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Το deal συνολικής αξίας 600 εκατ. ευρώ είχε κλείσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με την διοίκηση της Marfin Investment Group να συμφωνεί στη μεταβίβαση της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στο αμερικανικό fund.  

Το τίμημα, για το 100% της Vivartia είχε συμφωνηθεί στα 175 εκατ.ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα 600 εκατ.ευρώ, ενώ το όφελος για την MIG είναι διπλό καθώς εκτός του ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της τα 175 εκατ., παράλληλα επιτεύχθηκε παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της από την Τράπεζα Πειραιώς. 

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης

Διαβάστε ακόμη