Microsoft: Εξαγορά «μαμούθ» 68,7 δισ. της Activision με το βλέμμα στο... Metaverse

Microsoft: Εξαγορά «μαμούθ» 68,7 δισ. της Activision με το βλέμμα στο... Metaverse

Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών προχωρά η Microsoft, αποκτώντας την Activision έναντι 68,7 δισ. δολαρίων. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση της Microsoft δεν έχει να κάνει μόνο με τη βιομηχανία του videogaming, την οποία σαφώς αναδιατάσσει το εν λόγω deal, αλλά αποτελεί παράλληλα προσπάθεια της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού να λάβει καλύτερη θέση για την επόμενη ημέρα του Διαδικτύου, στο πλαίσιο του Metaverse. 

Tο τίμημα θα καταβληθεί στο σύνολό του σε μετρητά, με τη Microsoft να προσφέρει 95 δολ. για κάθε μια μετοχή της Activision, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών. Μετά την ανακοίνωση του deal η μετοχή της Activision κατέγραψε άνοδο 38% στα 65,39 δολάρια. 

Το χαρτοφυλάκιο της Activision περιλαμβάνει πασίγνωστους τίτλους όπως το Call of Duty, το Candy Crush και το Warcraft. Με την απόκτηση της Activison η Microsoft θα καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία videogaming στον κόσμο από άποψη εσόδων, μετά την κινεζική Tencent και τη Sony. Κυρίως, όμως, η συμφωνία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τη Microsoft, για να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη φάση του Διαδικτύου, το λεγόμενο Metaverse, όπου θα κυριαρχούν οι εικονικοί κόσμοι.

Σήμερα, η βιομηχανία του videogaming έχει συσσωρεύσει σημαντική τεχνογνωσία στη δημιουργία του virtual και augmented reality, γεγονός που καθιστά τις εταιρείες του κλάδου πολύτιμο asset για τους τεχνολογικούς κολοσσούς.