Μια βλάβη και μια έρευνα «ρίχνουν» τη μετοχή του Facebook

Μια βλάβη και μια έρευνα «ρίχνουν» τη μετοχή του Facebook

Απώλειες σημειώνει η μετοχή του Facebook καθώς από τη μία η ευρύτατη βλάβη στο δίκτυό του αλλά και η έναρξη ποινικής έρευνας στη Νέα Υόρκη σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες του μοιράζονται δεδομένα, «έπληξαν» την αξιοπιστία της πλατφόρμας.

Η μετοχή υποχωρεί 2,4% στα 169,24 δολάρια κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, παρόλο που ο όμιλος είχε αρχίσει να αποκαθιστά τις υπηρεσίες του.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις συναλλαγές δεδομένων που πραγματοποίησε το Facebook με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, εντείνοντας τον έλεγχο για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζήτησε αρχεία από τουλάχιστον δύο γνωστές εταιρείες κατασκευής smartphones και άλλων συσκευών, σύμφωνα με δύο άτομα με γνώση των διαδικασιών. Και οι δύο εταιρείες είχαν συνάψει εταιρικές σχέσεις με το Facebook, αποκτώντας ευρεία πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Παράλληλα, έντονα προβλήματα πρόσβασης και λειτουργίας αντιμετώπισαν χθες αρκετοί χρήστες του Facebook και των θυγατρικών, Instagram και Whatsapp, σε όλο σχεδόν τον κόσμο και για περισσότερες από δέκα ώρες. Το πρόβλημα ξεκίνησε περίπου στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης και πολλοί χρήστες αδυνατούσαν να κάνουν αναρτήσεις.

Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.