Μη δεσμευτική προσφορά για την Croatia Airlines κατέθεσε η Aegean

Μη δεσμευτική προσφορά για την Croatia Airlines κατέθεσε η Aegean

Μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της κρατικής αερογραμμής της Κροατίας Croatia Airlines κατέθεσε η Aegean Airlines, όπως επιβεβαιώνει η ίδια η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωσή της.

Η Aegean σημειώνει στην επίσημη ανακοίνωσή της πως «επιβεβαιώνει ότι συμμετείχε στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις για την Εταιρεία.

Οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ή μη της Aegean στο επόμενο στάδιο θα παρθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της παροχής πληροφόρησης και της διεξαγωγής συζητήσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Δημοκρατία της Κροατίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες κροατικών μέσων ενημέρωσης, πλην της Aegean, προσφορά για την εξαγορά της Croatia Airlines κατέθεσε και η ισπανική Air Nostrum.

Όπως ανέφεραν κροατικά μέσα, η κρατική αερογραμμή ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει τις προσφορές τους στους συμβούλους ιδιωτικοποίησης, PBZ και DVB, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Κροατίας έχει ορίσει προθεσμία έως τον Ιούνιο του 2020, είτε για να αποκρατικοποιήσει πλήρως είτε για να ανακεφαλαιοποιήσει την Croatia Airlines.

Μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Oleg Butkovic, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο έως 70% της Croatia Airlines.