Μερίδιο 10% στο έργο Arctic LNG 2 της ρωσικής Novatek αγόρασε η Total

Μερίδιο 10% στο έργο Arctic LNG 2 της ρωσικής Novatek αγόρασε η Total

Μερίδιο 10% στο ενεργειακό έργο Arctic LNG 2 της ρωσικής Novatek αγόρασε η Total, καθώς ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή για να εξυπηρετήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η Total θα μπορεί να αγοράσει και ένα ποσοστό 10-15% σε όλα τα μελλοντικά έργα LNG της Novatek στις χερσονήσους Yamal και Gydan.

Η Novatek ανακοίνωσε ότι, εκτός από την αγορά του 10%, η Total θα παρέχει και χρηματοδότηση μέσω επενδύσεων κεφαλαίου για τον σταθμό Arctic LNG 2, προσθέτοντας ότι το αναμενόμενο προκαταρκτικό κεφάλαιο για το έργο θα φτάσει τα 20-21 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο Arctic LNG 2 εντάσσεται στη στρατηγική μας για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου LNG μέσω ανταγωνιστικών έργων που βασίζονται σε μεγάλους πόρους χαμηλού κόστους που προορίζονται κυρίως για τις ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne.

Η Total σημείωσε επίσης ότι το συνολικό ενδιαφέρον της για το νέο έργο θα φτάσει περίπου το 21,6%, λαμβάνοντας υπόψη το μερίδιό 19,4% της Novatek. Ακόμη, πρόσθεσε πως αν η Novatek αποφασίσει να μειώσει το ποσοστό της στον σταθμό Arctic LNG 2 κάτω από το 60%, η Total θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει το δικό της μερίδιο έως και 15%.