Μείωση των καθαρών κερδών, αύξηση εσόδων για την Deutsche Telekom

Μείωση των καθαρών κερδών, αύξηση εσόδων για την Deutsche Telekom

Υποχώρηση κατά 52% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν συνιστά πηγή ανησυχίας για τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ευρώπη, καθώς οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην απομείωση που αφορά την θυγατρική της στις ΗΠΑ, T-Systems, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom διαμορφώθηκαν στα 507 εκατ. ευρώ, έναντι 1,05 δισ. την ίδια περίοδο του 2016. Τα έσοδα έφτασαν στα 18,25 δισ. ευρώ, έναντι 18,11 δισ. πέρυσι, ενώ τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,3%, στα 5,72 δισ. ευρώ. 

Συνολικά για το έτος, η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 22,4-22,5 δισ. ευρώ από τα 22,3 δισ. ευρώ της προηγούμενης πρόβλεψης.

Επίσης, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για ταμειακές ροές ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η απομείωση που αφορά την T-Systems μπορεί να επηρέασε την κερδοφορία, όχι όμως και τη ρευστότητα -μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η αμερικανική θυγατρική πρόσθεσε 13 εκατομμύρια νέους πελάτες στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. 

Φωτογραφία από Wikimedia Commons