Μείωση των εκπτώσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ - Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ

Μείωση των εκπτώσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ - Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ

Τη μείωση των προνομιακών εκπτώσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ επί των λογαριασμών ρεύματος που αγγίζουν το 75% προωθεί το Υπουργείο Ενέργειας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διάσωση της επιχείρησης. Με νομοθετική ρύθμιση μειώνεται το ποσοστό της έκπτωσης στο 30%. Πρώτες αντιδράσεις από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ φέρνει νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των προνομιακών εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της ΔΕΗ που φτάνουν κατά μέσο όρο στο 75%. Εκπτώσεις που πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύουν για το σύνολο του λογαριασμού και όχι μόνο για το ρεύμα. Δηλαδή ακόμη και για την ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό σχεδιάζεται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (ΕΡΤ, ΥΚΩ χρεώσεις Δήμου κλπ), και ο περιορισμός στο 30% της έκπτωσης των εργαζομένων στο ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος) όπως ισχύει και για τους εργαζομένους στις ανταγωνιστικές εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού.

Το ΥΠΕΝ αναφέρει ότι η εν λόγω απόφαση δεν είναι εύκολη εν τούτοις εντάσσεται σε μια σειρά δύσκολων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν ωστε η εταιρεία να διασωθεί.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Επικίνδυνη απόφαση

«Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που κατηγορεί την κυβέρνηση για στοχοποίηση των εργαζομένων και βήματα «που λοξοκοιτάνε στον κοινωνικό αυτοματισμό»

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι με την κατάργηση της έκπτωσης την οποία λαμβάνουν οι εργαζόμενοι μέσω συλλογικής σύμβασης εργασίας καταργείται η ίδια η σύμβαση. «Ακόμη και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα συλλογική σύμβαση εργασίας εν ισχύ» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου αιφνιδίασαν τους εργαζόμενους.