Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη της BNP για το α' τρίμηνο

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη της BNP για το α' τρίμηνο

Στα 1,89 δισ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας για το α'' τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 1,54 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η BNP και τα οποία αναδημοσιεύει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 4%. Με το ίδιο ποσοστό αυξήθηκαν, επίσης, και τα έσοδα της BNP τα οποία έφτασαν στα 11,3 δισ. ευρώ για το α'' τρίμηνο του 2017. 

Η BNP Paribas είναι η πρώτη από τις μεγάλες γαλλικές τράπεζες που ανακοινώνει αποτελέσματα για το τρίμηνο, καθώς η Societe Generale θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της αύριο και η Credit Agricole στις 11 Μαΐου.

Όπως και άλλες τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η BNP Paribas επωφελήθηκε από την ανάκαμψη που κατέγραψαν οι συναλλαγές στην αγορά ομολόγων ενώ τα αποτελέσματά της ήρθαν μετά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη Γαλλία, στον απόηχο του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών με νικητή τον Emmanuel Macron.

«Αν κοιτάξουμε το πρώτο τρίμηνο, (αυτό το αποτέλεσμα) είναι σχετικά θετικό, μένει να δούμε αν αυτή η δυναμική θα διατηρηθεί», ανέφερε στο cnbc ο Lars Machenil, οικονομικός διευθυντής της BNP Paribas.