Μεγάλο έργο στην υπεράκτια αιολική ενέργεια για τα Ελληνικά Καλώδια

Μεγάλο έργο στην υπεράκτια αιολική ενέργεια για τα Ελληνικά Καλώδια

Συνεχίζεται το κρεσέντο ανάληψης σημαντικών και εξαιρετικά απαιτητικών έργων από τον όμιλο Viohalco και τις θυγατρικές του, πιστοποιώντας ότι έχει μπει για τα καλά στην ευρωπαϊκή ελίτ στα άκρως εξειδικευμένα projects μεταφοράς ενέργειας. Ο όμιλος κλείνει πολύ μεγάλες δουλειές στο εξωτερικό, τις οποίες φυσικά υλοποιεί στην Ελλάδα, όπου διακρατεί και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, στην Ελληνικά Καλώδια ανατέθηκε η σύμβαση προμήθειας υποβρυχίου καλωδίου από την Orsted! Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Cenergy Holdings, η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια, κορυφαίος πάροχος λύσεων με-το-κλειδί-στο-χέρι για τη βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, κέρδισε την ανάθεση σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίου καλωδίων 23 χλμ. από την Orsted, παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η Ελληνικά Καλώδια Cablel®, θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τις δοκιμές των inter-array υποβρυχίων καλωδίων 33kV και θα κατασκευάσει τα καλώδια στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων που διαθέτει στην Κόρινθο, με χρόνο παράδοσης τις αρχές του 2020.

Τα καλώδια προορίζονται για υποστηρικτική χρήση στο χαρτοφυλάκιο της Orsted για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που διαθέτει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία είναι υπερήφανη και χαρούμενη για την υποστήριξή που θα προσφέρει στην Orsted στον πρωτοποριακό ρόλο που κατέχει στη βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η σύμβαση αυτή πιστοποιεί την δέσμευση αλλά και την ικανότητα της Εταιρείας να παρέχει ανταγωνιστικές και υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για την παγκόσμια βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Ως περαιτέρω απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Ελληνικά Καλώδια στην αναπτυσσόμενη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η εταιρεία επεκτείνει την παραγωγική της δυνατότητα σε καλώδια inter-array στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο, με στόχο να προμηθεύει ευρύ φάσμα καλωδίων σε εταιρείες ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως.