Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Κρήτη από την Eurobank

Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Κρήτη από την Eurobank

Μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει και φέτος η Eurobank, φέρνοντας κοντά 109 Έλληνες εξαγωγείς και 55 αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Με την υποστήριξη διεθνών οργανισμών, όπως ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος Santander, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), η Eurobank πραγματοποιεί επιχειρηματική αποστολή στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 24-26 Μαΐου.

Η διοργάνωση Go In Crete, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της τράπεζας,Go International”, εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο την ενίσχυση της εξωστρέφειας που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Eurobank από το 2009.

Η επιλογή της Κρήτης, για την πραγματοποίηση της αποστολής, αποτελεί μια κίνηση υψηλής σημειολογίας που αναγνωρίζει τη δυναμική της οικονομίας της και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Για την Eurobank, η αναβάθμιση της παρουσίας της στην Κρήτη αποτελεί άμεση προτεραιότητα με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των ιδιωτών του τόπου που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ζωή της χώρας.

Στο Go In Crete

  • πραγματοποιήθηκαν 430 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις ανάμεσα σε:
  • 109 Έλληνες εξαγωγείς (από Κρήτη 70%, Αθήνα 15%, Βόρεια Ελλάδα 13%, λοιπές περιοχές 2%)
  • 55 αγοραστές (από Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Λίβανο, Μπαχρέϊν, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Ουκρανία, Εσθονία και Βουλγαρία).

Το “Go In Crete” είναι η δεύτερη επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά το “Go In Athens” (Μάρτιος 2016, Αθήνα). Συνολικά, στους επτά κύκλους του Go International (2010 Βουκουρέστι, 2011 Λευκωσία, 2011 Βελιγράδι, 2012 Βουκουρέστι, 2013 Μόσχα, 2016 Αθήνα και 2017 Ηράκλειο) πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, ανάμεσα σε 854 αγοραστές και 565 Έλληνες εξαγωγείς.

Το “Go In Crete”, αποτελεί πρωτοβουλία της Eurobank, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συν-διοργανώνεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Εταιρειών.

Για πρώτη φορά την Επιχειρηματική Αποστολή υποστηρίζουν διεθνείς οργανισμοί με έμφαση στην στήριξη της εξωστρέφειας:

  • Santander: Από τον Μάιο 2017, η Eurobank και το Exportgate σύναψαν στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τον μεγάλο ισπανικό τραπεζικό όμιλο που δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του Exportgate.gr – να ενταχθούν στο νέο διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο, το «Eurobank Trade Club». Η εξειδίκευση, η μεγάλη εμπειρία και το εγγυημένο διεθνές δίκτυο της Banco Santander, καθιστούν τον ισπανικό όμιλο ιδανικό σύμμαχο σε δυναμικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως είναι η φετινή διοργάνωση Go In Crete.
  • EBRD: Το 2016 η Eurobank υπέγραψε συμφωνία συμμετοχής στο Trade Facilitation Programme της EBRD, μέσω του οποίου παρέχονται εγγυήσεις και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε επιλεγμένες τράπεζες και εταιρείες factoring για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.
  • Ο.Α.Ε.Π.: Μέσω του Προγράμματος «ΟΑΕΠ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, η Eurobank έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 4.500 τιμολόγια εξαγωγών προσφέροντας ρευστότητα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσει.