Mega deal Μυτιληναίου - ΟΤΕ στη λιανική του ρεύματος

Mega deal Μυτιληναίου - ΟΤΕ στη λιανική του ρεύματος

Του Γιώργου Φιντικάκη

Με μια κίνηση - ματ στον ανταγωνισμό, ο όμιλος ΟΤΕ και ο όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας στη πώληση ρεύματος.

Αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, τα πακέτα ρεύματος της Protergia του ομίλου Μυτιληναίου σε ιδιώτες και επαγγελματίες, θα διατίθενται μέσα από τα 450 καταστήματα του δικτύου καταστημάτων Cosmote και Γερμανός.

Αφενός με τη κίνηση αυτή, ωφελούνται τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός καθώς εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους με την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από την Protergia. Αφετέρου η Protergia ενισχύει το δίκτυο σημείων πώλησης και προώθησης των προϊόντων της, καθώς θα διατίθενται σε κάθε γωνία της Ελλάδας μέσα από περισσότερα από 450 καταστήματα.

Στην πράξη, η σημερινή ανακοίνωση συνιστά απάντηση του ανταγωνισμού στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΔΕΗ να συγκρατήσει το πελατολόγιό της, και ενώ από αύριο η τελευταία θέτει σε ισχύ την έκπτωση 15% στα τιμολόγιά της.

Επιβεβαιώνοντας όλες τις πληροφορίες που επέμεναν ότι ο ανταγωνισμός δεν θα καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στις πρωτοβουλίες της ΔΕΗ, η ανακοίνωση σύμπραξης του ομίλου Μυτιληναίου με την Cosmote και το Γερμανό αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά, και δείχνει ότι η μάχη του ρεύματος το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Το μεγάλο ωστόσο ραντεβού για τη μάχη στην αγορά του ρεύματος αφορά το Σεπτέμβριο, οπότε με “πυροκροτητή” την πρώτη υποχρεωτική δημοπρασία στο ρεύμα (ΝΟΜΕ) θα ξεκινήσει η σημαντικότερη μέχρι τώρα μάχη επιχειρηματική σύγκρουση.

Με βάση και τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Μαΐου, οι ιδιώτες της λιανικής έχουν πλέον αποσπάσει από τη ΔΕΗ ένα μερίδιο κοντά στο 10%. Ελέγχουν συγκεκριμένα το 9,46% της αγοράς έναντι 8,62% τον Απρίλιο, είδαν δηλαδή τα μερίδιά τους να αυξάνονται κατά 0,8% μέσα σε ένα μήνα. Αντίστοιχα το μερίδιο της ΔΕΗ υποχώρησε στο 90,5% έναντι 91,38% τον Απρίλιο.