Με τον Ντ. Τραμπ θα συναντηθεί ο CEO της Apple

Με τον Ντ. Τραμπ θα συναντηθεί ο CEO της Apple

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στον Λευκό Οίκο, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ.

Το κεντρικό ζήτημα της συνάντησης στον Λευκό Οίκο είναι οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και οι εντάσεις που έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες. Στόχος του επικεφαλής της Apple είναι να κατευνάσει τις εμπορικές διαμάχες που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με τις δύο χώρες να βρίσκονται στα πρόθυρα ενός εμπορικού πολέμου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο οβάλ γραφείο, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Αμερικανού Προέδρου. 

Σημειώνεται πως η απόφαση της διοίκησης Τραμπ να επιβάλει εμπορικούς δασμούς, ύψους 150 δισ. δολαρίων στα προϊόντα από την Κίνα έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις εμπορικές δραστηριότητες της Apple στην Ασία.

Μάλιστα, ο Αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει και έναν παραπάνω λόγο ανησυχίας, καθώς οι κεντρικές μονάδες παραγωγής της Apple στην Ασία εδρεύουν στην Κίνα και η επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων θα επηρεάσουν άμεσα τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Μόλις, τον προηγούμενο μήνα ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ είχε εκφράσει σε συνέδριο στο Πεκίνο τις ανησυχίες του για τις εμπορικές διαμάχες, δηλώνοντας επίσης πως ελπίζει να λυθούν σύντομα όλες οι εμπορικές διαφορές των δύο χωρών.