Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street

Ανέκαμψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street που είχαν οδηγήσει το αμερικανικό χρηματιστήριο σε απώλειες έως και 200 μονάδων. Σε αυτό εκτιμάται ότι συνέβαλε η τιμή του Brent που δεν ξεπέρασε τις 70 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας τα 68 δολάρια, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη γεωπολιτική κατάσταση μετά το αμερικανικό «χτύπημα» που προκάλεσε το θάνατο του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί.

Ο δείκτης Dow JonesΒΒΒΒ  σημείωσε άνοδο 6 μονάδων μετά από πτώση 216 μονάδων, νωρίτερα σήμερα, και έκλεισε με αύξηση 0,4% στις 28,703 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 είχε άνοδο 35%% στις 3,246, ενώ το Nasdaq ανέβηκε κατά 0.56% και έκλεισε στις 9,071 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι θα εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς να τηρεί κανέναν περιορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό τα οριακά κέρδη της Δευτέρας αποτέλεσαν θετική εξέλιξη μετά την απότομη πτώση της Παρασκευής, καθώς με την είδηση του θανάτου του Σουλεϊμανί ο Dow έκανε «βουτιά» 233 μονάδες, με τους S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν 0,7% και 0,8% αντίστοιχα. Αυτές οι απώλειες ήταν οι χειρότερες για τους Dow Jones και S&P 500, από τις 3 Δεκεμβρίου.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών οδήγησαν σε κέρδη. Το Facebook και το Amazon αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ το Netflix και το Google-parent Alphabet είχαν κέρδη 2,7% και 2,3% αντίστοιχα.

Θετική ενέργησε και το γεγονός ότι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν στις 15 Ιανουαρίου, για να υπογράψουν ένα προκαταρκτικό εμπορικό σύμφωνο, για να τερματίσουν τον παρατεταμένο εμπορικό τους πόλεμο που ήταν το επίκεντρο της σκέψης των επενδυτών.