7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Με στόχο αποτίμηση έως και 12 δισ. δολάρια μπαίνει η Deliveroo στο LSE

Με στόχο αποτίμηση έως και 12 δισ. δολάρια μπαίνει η Deliveroo στο LSE
nrqemi/Shutterstock.com

Η βρετανική εταιρεία παράδοσης φαγητού Deliveroo έδωσε εύρος τιμής για τη δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου που θα αποτιμά την εταιρεία έως και στα 8,8 δισ. στερλίνες (12 δισ. δολάρια).

Η Δημόσια Προσφορά (IPO) της Deliveroo, που υποστηρίζεται από την Amazon, πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εταιρεία στη Βρετανία σε περισσότερο από επτά χρόνια και σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το Λονδίνο ακόμα αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες εταιρείες ακόμα και μετά το Brexit.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή προσφοράς θα κυμανθεί μεταξύ 3,9 και 4,6 στερλίνες ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε αποτίμηση μεταξύ 7,6 και 8,8 12 δισ. στερλίνες.

Η Deliveroo σημείωσε ότι οι συνολικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της αυξήθηκαν κατά 121% τους δύο πρώτους μήνες του 2021, συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2020.

«Έχουμε δει μια ισχυρή αρχή για το 2021 και είμαστε μόνο στην αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού σε μια μεγάλη, ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά online παράδοσης φαγητού, με μια τεράστια ευκαιρία μπροστά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γουίλ Σου.

Η IPO θα περιλαμβάνει πώληση μετοχών από υπάρχων μετόχους, καθώς και πώληση νέων μετοχών αξίας 1 δισ. στερλίνων.

Πηγή: Reuters