Με ρυθμό 2,2% αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο τα οργανικά έσοδα της Vodafone

Με ρυθμό 2,2% αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο τα οργανικά έσοδα της Vodafone

Με ρυθμό υψηλότερο του αναμενόμενου αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο τα οργανικά έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone. Ειδικότερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως «είδε» τα οργανικά έσοδά του να αυξάνονται κατά 2,2%, εν μέσω της ισχυρής ανάπτυξης που καταγράφεται στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας και της αυξημένης ζήτησης για τις υπηρεσίες στην αγορά της Τουρκίας.

Ο ρυθμός αύξησης των οργανικών εσόδων από υπηρεσίες ήταν κατά πολύ υψηλότερος των προβλέψεων της αγοράς που έκαναν λόγο για μέσο ρυθμό αύξησης 1,4% έως 1,9%.

Μάλιστα για το σύνολο του έτους, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση εσόδων, για τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, της τάξως του 4% έως 8%.

Ωστόσο, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 3,3% εξαιτίας του αρνητικού αντίκτυπου που είχαν στα αποτελέσματά της οι δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες. Συγκεκριμένα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,47 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου έναντι 11,87 δισ. που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone, Vittorio Colao, ο όμιλος εμφάνισε στις αρχές του έτους θετική απόδοση στην αγορά της Ευρώπης, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης ανεβάζει «ταχύτητα» στις αγορές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας/ Ειρηνικού.

Ενδεικτικό είναι πως στην Ευρώπη, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,8%, στα 8,3 δισ. ευρώ, ενώ στις αγορές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας/ Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 1,2%, στα 2,9 δισ. ευρώ.